Man die onbekenden uit flat wil zetten krijgt klappen en breekt neus

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
ZOETERMEER - Een gebroken neus en een aantal kneuzingen: dat heeft een 64-jarige inwoner van Zoetermeer overgehouden aan een mishandeling in de hal van de flat waar hij woont. Hij probeerde samen met de beheerder van het gebouw twee onbekende mannen de flat uit te zetten. Eén van hen werd zo agressief, dat hij de bewoner meerdere vuistslagen gaf.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 16 mei. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: De verdachte heeft zich woensdag 17 mei bij de politie gemeld. Het is een 21-jarige man uit Arnhem. Hij zit vast en zal worden verhoord. Na de uitzending van Team West kreeg de politie ook al bruikbare tips, bedankt voor het meedenken!
De beheerder van de flat aan de Noordwaarts ziet op zaterdag 18 februari via de monitor met camerabeelden dat er twee mannen binnenkomen, die niet in het gebouw wonen. Ze lopen met een bewoner mee, nemen de lift naar de 21e verdieping en maken via de spiegel foto's van zichzelf.
Er gaan vaker onbekenden naar de bovenste etage om daar wat rond te hangen, en dat is niet de bedoeling omdat de flat geen openbaar gebouw is. De beheerder gaat daarom naar boven en spreekt daar de mannen aan. Hij wil dat ze het gebouw verlaten.

Heel boos

Dat is kennelijk tegen het zere been van één van de mannen, want er ontstaat een woordenwisseling waarbij hij steeds bozer wordt. Hij vliegt de beheerder aan, maar zijn vriend en een bewoner weten de man weer de lift in te krijgen. Daar slaat hij uit woede hard tegen de muur en de spiegel.
Een andere bewoner, een 64-jarige man die een verdieping lager woont, hoort het tumult en gaat kijken wat er aan de hand is. Als de liftdeuren open gaan, komt hij de mannen tegen. Ook hij vraagt of ze willen vertrekken en stapt met hen weer de lift in, waar dan ook de beheerder in staat.

Meerdere vuistslagen

Met z'n vieren gaan ze naar beneden. Daar lijkt het erop dat de mannen vertrekken, maar dan wordt één van hen plotseling weer agressief. Hij geeft de bewoner een aantal vuistslagen tegen zijn lichaam en een in zijn gezicht, waardoor het slachtoffer op de grond belandt.
De beheerder zet de mannen dan de flat uit en schiet de bewoner te hulp. Die blijkt zijn neus te hebben gebroken door de klap in zijn gezicht. Ook heeft hij een aantal kneuzingen overgehouden aan de vuistslagen tegen zijn lichaam. Hij is na drie maanden nog altijd niet helemaal hersteld.