Omroep West-verslaggever Lot van Bree 'journalist van het jaar'

Politiek verslaggever Lot van Bree wordt in beeld gebracht door cameraman Henk Welink
Politiek verslaggever Lot van Bree wordt in beeld gebracht door cameraman Henk Welink © Omroep West
DEN HAAG - Politiek verslaggever Lot van Bree van Omroep West heeft een van de Haagse persprijzen gewonnen. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. Ze krijgt De Flaneur voor de 'Journalist van het Jaar'.
Volgens de jury is Lot al jaren 'een gezaghebbend verslaggever' over de verschillende gebeurtenissen in de Haagse, lokale politiek. 'Dat doet zij niet alleen helder en to-the-point, maar zij is bovendien vaak de eerste die het nieuws brengt. Met haar berichtgeving over de affaire-De Mos bewees zij dat eens te meer.'
De politiek verslaggeefster ontvangt het kunstwerk De Flaneur van Mari Hofman. De naam van deze prijs verwijst naar de bekende Haagse columnist Eduard Elias (1900-1967). Hij publiceerde onder het pseudoniem De Flaneur.

Luis in de Pels

Naast De Flaneur zijn ook de Haagse Persprijs en de Luis in de Pels verdeeld. De eerste is voor Jeroen van Raalte, redacteur van de weekkrant Den Haag Centraal. Hij kreeg de prijs vanwege onderzoeksverhalen over onder andere de erfpacht in Den Haag en de problemen met het warmtenet van Eneco. De Luis in de Pels, voor een journalistieke productie over de lokale democratie in Den Haag, gaat naar Niels Klaassen van het AD. Hij maakte de podcast ‘O, o, De Mos’, over de corruptieaffaire rond de Haagse partij Hart voor Den Haag. De prijzen worden op woensdag 21 juni uitgereikt.