Pas over enkele dagen mogen alle ouderen terug naar huis na grote lekkage

Hulpdiensten bij het verzorgingstehuis in Ouderkerk aan den IJssel
Hulpdiensten bij het verzorgingstehuis in Ouderkerk aan den IJssel © Omroep West
OUDERKERK AAN DEN IJSSEL - Het gaat 'enkele dagen' duren voordat de schade in wooncomplex Geerestein in Ouderkerk aan den IJssel is hersteld. Dat meldt Zorgpartners Midden-Holland, dat eigenaar is van het pand met 76 seniorenwoningen. De bewoners van negentien woningen moeten tot die tijd elders wonen. Donderdag aan het eind van de dag konden de meeste mensen weer naar huis. In twee appartementen was nog geen stroom.
De schade is ontstaan door een grote lekkage dinsdagochtend. Het water is in negentien appartementen terechtgekomen. Vijftien meterkasten en de boiler in het ketelhuis moeten worden vervangen. Daar is woensdag mee begonnen.
Omdat de stroom is afgesloten, kregen de getroffen bewoners het dringende advies van Zorgpartners Midden-Holland om tijdelijk in te trekken bij familie. Alle ouderen - van in totaal negentien appartementen - hebben een vervangende woonruimte gevonden, zegt de zorginstelling.

Hulpdiensten slaan groot alarm

Dinsdag werd groot alarm geslagen na de ontstane lekkage. Hulpdiensten kwamen massaal naar de Burgemeester Neetstraat om de bewoners te evacueren. Alle gedupeerde mensen zijn overgebracht naar een gemeenschappelijke ruimte. Dat is probleemloos verlopen.
Veel appartementen zijn beschadigd. Zo ook de woning van een vrouw die er pas vier dagen in zat. 'Ze is bijna alles kwijt', zei een buurman.