112-nieuws | Kuikentjes uit watertank gered - Deurbelcamera helpt politie bij opsporen inbreker

De kuikentjes kwamen er met de schrik van af
De kuikentjes kwamen er met de schrik van af © Facebook Brandweerkazerne Monster
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van maandag 22 mei.

Kuikentjes uit watertank gered

De brandweer in Monster heeft er een bijzondere avond op zitten. Begin van de avond kreeg de brandweerkazerne een melding binnen over een vogel in nood. Er zou namelijk een koolmeesje in de watertank van een hovenier vastzitten.
Toen de brandweer aankwam, bleek dat er meerdere kuikens vastzaten in een ijzeren buis. De brandweer heeft de buis provisorisch verwijderd en de vijf kuikentjes gered. Die kwamen er gelukkig met de schrik vanaf.
De brandweer moest de buis provisorisch verwijderen om de kuikens te redden
De brandweer moest de buis provisorisch verwijderen om de kuikens te redden © Facebook Brandweerkazerne Monster

Deurbelcamera helpt politie bij opsporen inbreker

De politie heeft zondagochtend een inbreker kunnen aanhouden met dank aan beelden van een deurbelcamera. Er was in een woning ingebroken terwijl bewoners nog op bed lagen. 'Het belang van een camera is hiermee maar weer eens aangetoond', schrijven agenten van basisteam Beresteinlaan in Den Haag op sociale media.
Er kwam zondag een melding dat er sieraden en pasjes waren gevonden in een brandgang. 'Natuurlijk ga je dan gelijk uit van een woninginbraak. En dat bleek helaas ook zo te zijn...' Na onderzoek werd het adres gevonden waar was ingebroken. 'De bewoners bleken op bed te hebben gelegen terwijl beneden alles doorzocht werd.' Dat had volgens de agenten veel impact op de bewoners.
Er werd een onderzoek gestart waarbij al snel beelden naar voren kwamen van de mogelijke dader van de woninginbraak. 'Een deurbelcamera had de verdachte prachtig in beeld gebracht en werd al heel snel herkend door collega's die hem de dag ervoor nog hadden gecontroleerd!' Binnen een halve dag volgde een huiszoeking waarbij 'bijna alle gestolen goederen' terug werden gevonden. De man werd aangehouden. De gestolen spullen zijn teruggegeven aan de slachtoffers.

Haagse inbreker aangehouden in Dordrecht

Twee verdachten van inbraak zijn zondagochtend aangehouden bij een woning in Dordrecht. Een van hen is een 51-jarige man uit Den Haag. De 86-jarige bewoner van het huis kreeg van een van de twee inbrekers klappen.
De bewoner kwam 's ochtends naar beneden en zag dat een raam en deur achterin zijn huis gebroken waren. Hij vermoedde dat er was ingebroken en ging naar het politiebureau om aangifte te doen. De agenten gingen met de man mee naar huis, waar de inbrekers nog bleken te zijn. Toen de 86-jarige bewoner naar binnen liep, krijg hij flinke klappen op het hoofd van een van de inbrekers.
Beide verdachten werden daarna aangehouden door de politie.

Twee gewonden na brand op boot

Bij een brand op een boot zijn twee mensen gewond geraakt. Dat meldt de brandweer. De brand brak in de nacht van zondag op maandag rond 0.00 uur uit langs het Starrevaartpad in Leidschendam.
Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. Het tweetal dat bij de brand gewond raakte, is naar het ziekenhuis gebracht. Hoe zij er aan toe zijn, is ook nog niet bekend. Twee naastgelegen bootjes raakten ook beschadigd door de vlammen.