Grote schade na flinke brand, woningen ontruimd

De schade aan het gebouw is groot
De schade aan het gebouw is groot © Regio15
DEN HAAG - In een pand aan de Aucubastraat in Den Haag heeft een flinke brand gewoed. De brand brak maandag- op dinsdagnacht rond 2.30 uur uit. Volgens een woordvoerder van de brandweer raakte niemand gewond, wel is de schade aan het gebouw groot. De omliggende woningen zijn ontruimd.
'De brand begon in een dakopbouw en is naar beneden doorgeslagen', vertelt de brandweerwoordvoerder. 'De vloer tussen de dakopbouw en de woning eronder is compleet weggebrand en ook is de trap ingestort.' Volgens de brandweer was de brand daardoor lastig te blussen.
In eerste instantie wilde men sloopwerkzaamheden verrichten om bij de brandhaard te komen, maar dat bleek te gevaarlijk. Om toch te kunnen blussen werd onder andere een hoogwerker ingezet.

Twee katten vermist

De vijf bewoners van de woning moeten ergens anders opvang regelen, aangezien het pand voorlopig onbewoonbaar is. In het huis zouden nog twee katten zijn. 'Daar hebben we naar gezocht, maar die hebben we niet kunnen vinden.'
Inmiddels is de brand wel onder controle, maar zal het nablussen nog wel even duren. De mensen die uit omliggende woningen zijn geëvacueerd mogen weer terug naar huis.