112-nieuws | Automobilist crasht op verkeersregelinstallatie

Ongeluk op de N211 in Den Haag
Ongeluk op de N211 in Den Haag © District 8
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van woensdag 24 mei.

Automobilist crasht op verkeersregelinstallatie

Een witte personenauto is tijdens de woensdagavondspits op een verkeersregelinstallatie gebotst. Dat gebeurde op een van de drukste kruispunten van Zuid-Holland: de Wippolderlaan (N211) met de Laan van Wateringse Veld bij Den Haag en Wateringen.
Op foto's is te zien dat de afslag vanaf de A4 richting de Laan van Wateringse Veld afgesloten is. De auto zelf staat achter de vangrail, en is vermoedelijk vanaf de Laan van Wateringse Veld op de kast gebotst.

SnowWorld ontruimd na ammoniaklek

Indoorskibaan SnowWorld Zoetermeer is woensdagavond ontruimd vanwege een ammoniaklek. Vrij snel hebben bedrijfshulpverleners de indoorskihal ontruimd. Daardoor staat een aantal zomerskiërs op het parkeerterrein, en moeten ze wachten tot het pand is vrijgegeven.

Politieheli jaagt op drugscriminelen

Wie dinsdagavond in Wassenaar was kon er niet omheen: een politiehelikopter die twee uur lang rondcirkelde. Vanuit de lucht en op de grond zochten agenten naar vier mannen die een woning vol hennepplanten waren ontvlucht. In het rijtjeshuis aan het Van Polanenpark bevonden zich ruim zeshonderd planten.
Een van de verdachten, een 30-jarige man zonder vaste woonadres, werd aan de achterkant van het huis gearresteerd. De drie anderen zijn niet meer gevonden. Behalve de ruim zeshonderd hennepplanten, stuitte de politie op een mobiele telefoon, contant geld en een voertuig. Deze spullen zijn in beslag genomen. De kwekerij werd dankzij een anonieme tip gevonden.

Twee aanhoudingen na steekpartij in kapperszaak

Bij een steekincident in een kapperszaak aan het Koningin Julianaplein in Voorbrug zijn woensdag rond het middaguur twee personen aangehouden. Een van de verdachten is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Dat bevestigt de politie. Volgens twee getuigen ging aan het steekincident een vechtpartij vooraf: 'Het ging heel snel. Er werd binnen in de zaak gevochten en toen is er al vrij snel megaveel politie verschenen op het plein.’
De omgeving voor de kapperszaak is afgezet
De omgeving voor de kapperszaak is afgezet © Omroep West
De eigenaresse van de zaak reageert geschrokken: 'Ik heb de kapsalon al meer dan 11 jaar. Dit is verschrikkelijk. Ik heb geen idee wat er is gebeurd.' Zij was op het moment van de steekpartij niet in de kapperszaak aanwezig. 'Ik werd door mijn man gebeld. Hij zag op de camerabeelden dat er politie in de zaak stond, toen ben ik er meteen heen gegaan.' Volgens de vrouw is een van haar kappers meegenomen naar het politiebureau. Over de precieze aanleiding is nog niets bekend. De politie onderzoekt de zaak.

Kilo's henneptoppen en wietplanten ontdekt

In een bedrijfshal aan de Buijs Ballotstraat in 's-Gravenzande is woensdag een hennepkwekerij ontmanteld. Volgens een woordvoerder van de politie lag er vijf kilo aan henneptoppen in zakken in de hal.
Daarnaast zijn er 120 hennepplanten aangetroffen. Er is nog niemand gearresteerd, maar de politie heeft wel een verdachte op het oog. De gevonden drugs worden vernietigd.

Bom gevonden in bos

In het Staelduinse Bos in 's-Gravenzande is een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Het gaat om een 250-ponder, een van de lichtere explosieven uit die tijd. Het verroeste exemplaar is door medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) meegenomen en veilig op het strand van Westland tot ontploffing gebracht.
Vliegtuigbom gevonden in Staelduinse Bos
Vliegtuigbom gevonden in Staelduinse Bos © Instagram - wijkagenten Monster en Ter Heijde

Auto's en trekkers verwoest door brand

Bij een brand in een schuur in Haastrecht hebben meerdere auto's en trekkers in brand gestaan. Rond 5.30 uur woensdagnacht brak de brand uit naast de schuur aan de Hoenkoopse Buurtweg. Inmiddels is de brand geblust.
De brandweer was met meerdere eenheden aanwezig. Er is schuim in gezet om de trekkers te kunnen blussen. Ook is voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naastgelegen schuur.

Vier arrestaties na steekpartij

In een woning in Den Haag is in de nacht van dinsdag op woensdag iemand gewond geraakt bij een steekpartij. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Vier mensen zijn aangehouden.