112-nieuws | Mercedes aan diggelen gegooid - Man aangehouden die cocaïne uit container wilde halen

Dit is de met stoeptegels vernielde auto
Dit is de met stoeptegels vernielde auto © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van vrijdag 26 mei.

Man aangehouden die 200 kilo cocaïne uit container wilde halen

De politie heeft na een opmerkelijke achtervolging een 51-jarige man aangehouden in Alphen aan den Rijn toen hij 200 kilo cocaïne uit een container wilde halen. De drugs werd zondag in de haven van Antwerpen ontdekt. Nadat de Belgische politie de cocaïne uit de container had gehaald, werd deze door agenten gevolgd naar zijn bestemming in de omgeving van Alphen aan den Rijn.
Daar werd de container opgewacht door een 51-jarige man zonder vaste verblijfplaats in Nederland. Agenten hebben de uithaler gelijk aangehouden. Daarnaast meldt de politie dat ze meerdere aanhouding voor de drugsvondst niet uitsluit.

Mercedes met stoeptegels aan diggelen gegooid

Op de Burgemeester Velthuijsenlaan in Leidschendam zijn vrijdagochtend de ruiten van een Mercedes met een aantal stoeptegels vernield. De schade aan de auto is groot. De tegels liggen nog in en op de auto. Volgens de politie is er door de eigenaar aangifte gedaan. Er is nog geen verdachte aangehouden.

Verdachten van carnavalsmishandeling melden zich

Twee verdachten van een mishandeling tijdens carnaval in Eindhoven hebben zich bij de politie gemeld. De mannen, die uit de Haagse regio zouden komen, waren dinsdag te zien in het opsporingsprogramma Team West. Daarin werden beelden getoond van de mishandeling, waarbij een 29-jarige man hard werd geslagen. Hij kwam met zijn hoofd op een elektriciteitskastje terecht en raakte bewusteloos.
De verdachten waren verkleed als hippies en waren op 19 februari met een grotere groep in Eindhoven. Na de mishandeling heeft de politie verschillende mensen uit die groep gesproken en zij kwamen uit onze regio. Omdat de officier van justitie de mannen de kans gaf zich binnen een week te melden, toonde Team West de beelden eerst onherkenbaar. Nu ze zich hebben gemeld, worden hun gezichten niet meer getoond in de volgende uitzending.

Kettingbotsing met gewonden

Op de N470, op de de grens van Pijnacker met Berkel en Rodenrijs, zijn vrijdagochtend zes voertuigen betrokken geraakt bij een kettingbotsing. Het gaat om personenauto's, bestelbusjes en een vrachtwagen.
Vier ambulances en een traumahelikopter zijn ter plaatse gekomen. Een onbekend aantal gewonden is overgebracht naar het ziekenhuis. Als gevolg van het ongeluk is de provinciale weg voorlopig afgesloten.
Op deze foto staan vier van de zes voertuigen die betrokken waren bij het ongeluk op de N470
Op deze foto staan vier van de zes voertuigen die betrokken waren bij het ongeluk op de N470 © District8

Fietser (59) zwaargewond na ongeluk met busje

Op de Onderweg in Waddinxveen is vrijdagochtend een fietser aangereden door een bestelbus. De fietser, een man van 59, is zwaargewond geraakt. Een traumahelikopter werd ingevlogen en een ambulance heeft het slachtoffer vervoerd naar het ziekenhuis. Hoe het ongeluk kon gebeuren is onbekend.

Flinke schade bij aanrijding tussen vrachtwagen en auto

Op de Engelsestraat in Delft heeft vrijdag een aanrijding plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een personenauto. Dat gebeurde even voor 7.00 uur. Bij de aanrijding raakte niemand gewond, maar de schade aan de personenauto is groot. De auto wordt door een berger meegenomen.

Geen treinen tussen Alphen en Gouda vanwege een aanrijding

Tussen Alphen aan den Rijn en Gouda rijden vrijdagochtend tot zeker 9.00 uur geen treinen in verband met een aanrijding. Die aanrijding gebeurde rond 5.50 uur. Voor zover bekend worden er geen bussen ingezet. Reizigers moeten de reisplanner van de NS in de gaten houden voor de meest actuele stand van zaken. De stremming houdt aan tot in ieder geval 9.30 uur, stelt de NS.