Neergeschoten man gevonden op straat: 'Heftig, van die rare dingen voor je deur'

De politie doet onderzoek in de Talmastraat
De politie doet onderzoek in de Talmastraat © Regio15
KATWIJK - Bij een schietpartij in Katwijk is in de nacht van zaterdag op zondag een man zwaargewond geraakt. Het slachtoffer werd rond 4.45 uur gevonden in de Talmastraat. Volgens een woordvoerder van de politie staat vast dat de man is beschoten, maar is het nog onduidelijk waar dat precies is gebeurd. Een buurvrouw reageert geschrokken: 'Dit is gewoon zwaar kut', zegt ze.
De bewoonster van één van de flats in de straat vertelt dat ze 's nachts een hond hoorde blaffen. 'Toen keek ik naar buiten en er lag iemand op straat. Ik dacht: even checken of hij opstaat, ik dacht dat hij dronken was. Maar dat bleek niet zo te zijn.' De zwaargewonde man is naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met hem gaat, is nog niet bekend.
De vrouw vertelt dat het slachtoffer vlakbij haar woont. 'Het is een buurjongen. Gewoon een vriendelijke, rustige gozer. Hij houdt de deur netjes voor je open. We hebben een aardig portiek, we letten een beetje op elkaar. Wat er achter zit? Ik zou het je niet kunnen zeggen.'

'Het had m'n kind kunnen zijn'

Ze is flink geschrokken van wat er is gebeurd in de straat. 'Er gebeurt hier normaal gesproken weinig. We wonen hier in een dorp, kom op hé. En dan gebeuren er van die rare dingen voor je deur. Dat vind ik heftig. Ik ben zelf ook moeder, het had m'n kind kunnen zijn. Dan zie je hem daar liggen…'
De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan in de straat. 'Ik ben vanaf kwart voor vijf wakker. Een hele tijd is alles afgezet om te kijken hoe en wat', zegt de buurtbewoonster. 'Maar de politie zegt ook niks. Ze zullen met van alles bezig zijn, denk ik.' Wat er precies is gebeurd en of er al iemand is aangehouden, kan de woordvoerder nog niet zeggen. Ook over de identiteit van het slachtoffer laat de politie nog niets los.

Scooter in beslag genomen

Even verderop in de Colijnstraat is een achtergelaten scooter gevonden, die tussen geparkeerde auto's op de grond lag. Die is door de politie meegenomen, zo is te zien op foto's. De woordvoerder laat weten dat het nog niet duidelijk is of de scooter iets met het schietincident te maken heeft. Getuigen worden gevraagd zich te melden via 0900-8844.