Brand gesticht in café, brandweer redt bewoner en kat uit bovengelegen huizen

Bij de brand kwam veel rook vrij
Bij de brand kwam veel rook vrij © District8
DEN HAAG - Bij een café aan het Soestdijkseplein in Den Haag is in de nacht van zaterdag op zondag brand uitgebroken. Een woordvoerder van de politie laat weten dat er wordt uitgegaan van brandstichting. Zes bovengelegen huizen zijn ontruimd vanwege de rookontwikkeling. Een bewoner is door de brandweer naar buiten gebracht met een vluchtmasker over zijn hoofd. Ook een kat is uit een van de woningen gered.
Het vuur in Café Plein brak rond 3.40 uur uit en werd ontdekt door een voorbijganger, die de hulpdiensten belde. Omdat de rook naar boven trok, ontruimde de brandweer de huizen. De bewoners zijn opgevangen in het gebouw van een sportvereniging in het Zuiderpark.
De bewoner die met een vluchtmasker uit zijn woning is gehaald, is ter plekke door ambulancepersoneel nagekeken. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis. De geredde kat is gecontroleerd door medewerkers van de dierenambulance.

Café zwaar beschadigd

Nadat de brand geblust was, is het pand geventileerd en gecontroleerd op de aanwezigheid van koolmonoxide. Daarna konden de bewoners weer terug naar huis. Het café is zwaar beschadigd en afgezet met rood-witte linten. De politie doet onderzoek naar de brandstichting.