Hele dag minder treinen tussen Den Haag en Rotterdam

Een trein op station Den Haag HS
Een trein op station Den Haag HS © ANP
DEN HAAG - Tussen Den Haag en Rotterdam rijden zondag de hele dag minder treinen. Bij Rotterdam Centraal is een bovenleiding kapot. Naar verwachting gaat de reparatie daarvan 'lang duren'. Spoorbeheerder ProRail laat weten dat het de bedoeling is dat de treinen maandag om 5.00 uur weer volgens de dienstregeling rijden.
Op de trajecten richting Delft en Den Haag rijden en richting Breda rijden normaal twee intercity’s en een stoptrein per uur. Door de kapotte bovenleiding, en door al geplande werkzaamheden, rijdt er nu in beide richtingen slechts een stoptrein, vertelt een woordvoerder van ProRail.
Volgens de spoorbeheerder is de schade groot. 'Het ziet er naar uit dat het herstel lang gaat duren. Dat is complex omdat er ook werkzaamheden zijn bij het station. Er is zeer beperkt treinverkeer mogelijk.' Waardoor de beschadiging precies is ontstaan, moet nog blijken, maar volgens de woordvoerder is de bovenleiding waarschijnlijk kapot gereden door een trein. 'We hopen dat het vandaag opgelost kan zijn.'
Reizigers tussen Den Haag en Rotterdam moeten rekening houden met extra reistijd, meldt NS. Een alternatief is metrolijn E tussen de twee steden. Ook op de hogesnelheidslijn tussen Den Haag en Breda rijden er minder treinen.