Man (24) opgepakt voor schietpartij in straat

De politie deed vanmorgen onderzoek op de Talmastraat
De politie deed vanmorgen onderzoek op de Talmastraat © Regio15
KATWIJK - Een 24-jarige man is opgepakt voor een schietincident in Katwijk, zijn betrokkenheid wordt nog onderzocht. Een 22-jarige Katwijker raakte bij de schietpartij zwaargewond en werd zaterdagmorgen vroeg gewond gevonden op straat. Omwonenden reageerden geschrokken op de schietpartij.
Het slachtoffer werd rond 4.45 uur gevonden op de Talmastraat. Hij was zwaargewond en is naar het ziekenhuis gebracht, het is nog onduidelijk hoe het met het slachtoffer gaat. De 24-jarige Katwijker kon worden opgepakt nadat een getuige een verklaring had afgelegd.
Een buurvrouw reageerde vanmorgen nog geschrokken op het incident. 'Dit is gewoon zwaar kut', was haar eerste reactie. Ze hoorde een hond hard blaffen en keek naar buiten. Vervolgens zag ze iemand op straat liggen. 'Ik dacht even checken of hij opstaat. Ik dacht dat hij dronken was, maar dat bleek niet zo te zijn.'

'Vriendelijke rustige gozer'

Het slachtoffer is buurjongen van haar. 'Gewoon een vriendelijke, rustige gozer. Hij houdt de deur netjes voor je open. We hebben een aardig portiek, we letten een beetje op elkaar. Wat er achter zit? Ik zou het je niet kunnen zeggen', ging ze verder.
'Er gebeurt hier normaal gesproken weinig. We wonen hier in een dorp, kom op hé. En dan gebeuren er van die rare dingen voor je deur. Dat vind ik heftig. Ik ben zelf ook moeder, het had m'n kind kunnen zijn. Dan zie je hem daar liggen…'
Naar aanleiding van de schietpartij is door de officier van justitie een team grootschalige opsporing gestart. De politie roept daarom getuigen op om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.