112-nieuws | Meisje zwaargewond naar ziekenhuis na aanrijding - Gewapende overval op tankstation

Ernstig ongeluk op de Monsterseweg in Den Haag
Ernstig ongeluk op de Monsterseweg in Den Haag © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van dinsdag 23 mei.

Meisje (11) zwaargewond naar ziekenhuis na aanrijding

Een 11-jarig meisje is dinsdagmiddag aangereden door een automobilist. Dit gebeurde op de kruising van de Madesteinweg met de Monsterseweg in Den Haag. Een woordvoerder van de politie laat weten dat het meisje zwaargewond naar het ziekenhuis is gebracht.
Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. De Madesteinweg was vanaf de Ockenburgstraat afgesloten voor het verkeer in verband met het onderzoek. Daarbij zijn remproeven gehouden met een witte personenauto die bij het ongeluk betrokken was.

Gewapende overval op tankstation

Bij een overval op een tankstation is een medewerker bedreigd met een vuurwapen. Dat gebeurde maandagavond rond 22.45 uur bij de Shell aan de Goudse Poort in Gouda. De jongen ging er vervolgens met een onbekend geldbedrag vandoor en is nog altijd spoorloos.
De politie zoekt daarom getuigen. De overvaller rende weg richting het Van Groenhovenpark, waar hij voordat hij de overval pleegde ook vandaan kwam. Het gaat om iemand van zo'n 1,70 meter lang. Hij droeg witte schoenen en was verder in het zwart gekleed. Ook droeg hij een zwarte helm en zwarte handschoenen. De medewerker raakte niet gewond.
De politie heeft met politiehonden in de omgeving gezocht
De politie heeft met politiehonden in de omgeving gezocht © MediaTV

Brand op balkon van portiekflat

Op een balkon aan de Piet Kohlerstraat in Rijswijk is een brand ontstaan. De brand ontstond rond 10.00 uur dinsdagochtend, de bewoners waren zelf niet thuis. Bij de brand zou schade zijn ontstaan aan de gevel.
De portiekflat is tijdelijk ontruimd geweest en de bewoners worden inmiddels bijgestaan door stichting Salvage, die de schade bekijkt met de bewoners. Het is onduidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

Brand in transformatorhuis

In een transformatorhuis aan de Wassenaarseweg in Leiden woedt dinsdagochtend een brand. Volgens de brandweer zou de brand in de kelder zijn ontstaan. Rond 9.45 uur kreeg de brandweer een melding van de brand. Later werd opgeschaald naar 'grip 1', dat betekent dat de hulpdiensten met veel materieel uitrukken.

Grote schade na flinke brand in Den Haag

In een pand aan de Aucubastraat in Den Haag heeft een flinke brand gewoed. De brand brak in de nacht van maandag- op dinsdag rond 2.30 uur uit. Volgens een woordvoerder van de brandweer raakte niemand gewond, wel is de schade aan het gebouw groot. De omliggende woningen zijn ontruimd.