'Hippies' die carnavalsvierder bewusteloos slaan komen mogelijk uit onze regio

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
REGIO - Twee mannen die tijdens carnaval in Eindhoven een 29-jarige man bewusteloos sloegen, komen mogelijk uit de Haagse regio. Ze waren verkleed als hippies en zijn gefilmd door bewakingscamera's. Ze krijgen van de officier van justitie een week de kans om zich te melden. Hun gezichten zijn daarom nu nog onherkenbaar gemaakt.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 23 mei. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: De twee verdachten hebben zich bij de politie gemeld. De beelden zijn daarom verwijderd en zullen niet meer herkenbaar getoond worden in de volgende uitzending.
Het 29-jarige slachtoffer viert op zondag 19 februari carnaval op het Stratumseind in het centrum van Eindhoven. Rond 19.20 uur is hij bij een cafetaria om patat te halen. Het is er erg druk en zijn eten wordt uit zijn handen gestoten op het moment dat er twee mannen langslopen. Daardoor ontstaat er een woordenwisseling, die zich naar buiten verplaatst.
Op camerabeelden is te zien dat er wat duw- en trekwerk ontstaat tussen het slachtoffer en de twee verdachten. De 29-jarige man krijgt daarbij een harde klap. Hij valt daardoor met zijn hoofd tegen een elektriciteitskastje aan en raakt bewusteloos. De verdachten lopen daarna weg.

Hoofdpijn en tand kwijt

Het slachtoffer wordt met een duizelig gevoel en een stekende hoofdpijn naar een EHBO-post gebracht. Verder is er een tand uit zijn mond geslagen en heeft hij schaafwonden in zijn gezicht opgelopen.
De twee verdachten waren die zondag met een grotere groep in Eindhoven. Iedereen was verkleed als hippies; met een zwarte pruik met lang haar, een witte blouse, een bruin giletje en een meerkleurige broek. Na de mishandeling heeft de politie verschillende mensen uit die groep gesproken en zij komen uit onze regio. Vandaar dat de verdachten van de mishandeling ook hier worden gezocht.

Gezichten nog geblurd

De gezichten van de twee zijn nu nog geblurd, omdat de officier van justitie hen een week geeft om zich te melden. Ook tips zijn welkom. Als op dinsdag 30 mei nog niet bekend is wie het zijn, worden de beelden herkenbaar getoond in Team West.