SnowWorld ontruimd na ammoniaklek, mensen in skipak op straat

Hulpdiensten bij SnowWorld
Hulpdiensten bij SnowWorld © Regio15
ZOETERMEER - Indoorskibaan SnowWorld Zoetermeer is woensdagavond ontruimd geweest vanwege een ammoniaklek. Veertig tot vijftig mensen stonden buiten, meldt een brandweerwoordvoerder.
Hulpdiensten kregen rond 20.30 uur de melding over een mogelijke brand in de technische ruimte van het gebouw aan de Buytenparklaan. Maar het ging om een kapotte leiding. Vrij snel hebben bedrijfshulpverleners de indoorskihal ontruimd. Daardoor stond een aantal zomerskiërs op het parkeerterrein, inmiddels is het pand weer vrijgegeven.
Volgens de woordvoerder van de brandweer is er ammoniak in de skihal gestroomd. Deze ruimte wordt geventileerd. 'Daarna volgen er metingen', legt de woordvoerder uit. Een gespecialiseerd bedrijf is onderweg om de kapotte leiding in de technische ruimte te repareren.
Mensen kunnen last hebben van ammoniak doordat de geur sterk prikkelend is. Als mensen in korte tijd veel ammoniak inademen, kan het onder andere de slijmvliezen en de ademhalingsorganen aantasten. Het wordt onder andere gebruikt voor het maken van kunstmest, schoonmaakmiddelen en koelmiddel voor grote koelinstallaties.
Skiërs en snowboarders staan op straat
Skiërs en snowboarders staan op straat © Regio15