Hoe kom je Den Haag in en uit als A12 weer wordt geblokkeerd door klimaatdemonstranten?

Tijdens eerdere snelwegblokkades werden demonstranten afgevoerd door de ME
Tijdens eerdere snelwegblokkades werden demonstranten afgevoerd door de ME © ANP
DEN HAAG - Klimaatdemonstranten van Extinction Rebellion voeren zaterdag opnieuw actie in Den Haag. Hoewel er van de gemeente geen toestemming is, heeft een groep actievoerders toch de A12 geblokkeerd. De weg is in beide richtingen dicht. Wie in Den Haag moet zijn, of juist de stad uit wil, zal dus andere routes moeten zoeken. Wij zetten ze voor je op een rij.
Aan de westkant van Den Haag kan verkeer de stad in en uit via de N44, richting Wassenaar en Leiden. De afslag Rijswijk op de A4 is ook een route Den Haag in. Verkeer kan dan via de Prinses Beatrixlaan en de Erasmusweg richting centrum. Pak dan bijvoorbeeld de nieuwe tunnel op de Neherkade om op je bestemming te komen.
Vanuit het noordoosten is Den Haag goed aan te rijden. Dat kan bijvoorbeeld door op de A4 de afslag Leidschendam te pakken en daar je weg te vervolgen via de N14. Pak dan rechtsaf de N44, of rij nog een stukje verder rechtdoor via de N440 om via Duindigt de stad in te komen.

Zuidkant van Den Haag

Wie aan de zuidkant van de stad wil zijn of juist de stad via het zuiden wil verlaten, doet er goed aan op de A4 de afslag Den Haag Zuid te pakken en via de N211 de stad in te rijden. Den Haag uit werkt dat ook, zowel richting Den Hoorn als Naaldwijk.
Zeker is wel dat het omrijden voor de nodige drukte op de weg zal zorgen. Het openbaar vervoer kan dan een uitkomst zijn en dat rijdt gewoon volgens de dienstregeling.
Klimaatactiegroep Extinction Rebellion verwacht rond het middaguur zo'n 2700 deelnemers bij de zevende blokkade van de A12 zaterdag. Als die inschatting klopt, zijn er net iets minder demonstranten dan bij de vorige blokkade op 11 maart. In de afgelopen maanden trokken de A12-blokkades juist steeds meer actievoerders.