112-nieuws | Botsing tussen tram en bestelbusje - Vrouw blijkt niet gestoken, maar door hond gebeten

De tram en het busje raakten flink beschadigd
De tram en het busje raakten flink beschadigd © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van vrijdag 2 juni.

Botsing tussen tram en bestelbusje

Op de Escamplaan in Den Haag zijn vrijdagavond een tram en een bestelbusje op elkaar gebotst. Daarbij zijn beide voertuigen flink beschadigd geraakt. De bestuurder van het busje is door ambulancepersoneel nagekeken. Door het ongeluk reden tramlijnen 4 en 6 tijdelijk om.

Dode gevonden in bos

Aan de Oude Hooislag in het Staelduinse Bos in 's-Gravenzande is vrijdagmiddag een dode gevonden. Rond 13.50 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd. De politie laat weten dat er onderzoek wordt gedaan. Een deel van het bos is afgezet met rood-witte linten.
De politie meldt vrijdagavond dat het gaat om de vermiste 61-jarige Taco uit Den Haag. De man is niet door een misdrijf om het leven gekomen, het zou gaan om een natuurlijk overlijden.
In het Staelduinse Bos is een overleden persoon gevonden
In het Staelduinse Bos is een overleden persoon gevonden © District8

Dronken bestuurder ramt politieauto

Een dronken automobilist is deze week aangehouden nadat hij een politieauto ramde. De 46-jarige bestuurder werd al slingerend gezien op de Molendijk in Krimpen aan de Lek. Toen hij een stopteken kreeg zette hij zijn auto in z'n achteruit en reed tegen de politiewagen aan.
Dat de automobilist flink gedronken had bleek wel na een blaastest: hij had vier keer meer alcohol in z'n bloed dan is toegestaan.

Gewonde vrouw blijkt niet gestoken, maar door hond gebeten

De 28-jarige vrouw die dinsdagmiddag gewond raakte aan de Koningin Emmakade in Den Haag, blijkt niet te zijn neergestoken, maar is gebeten door een hond. Dat meldt de politie na verder onderzoek. Na het incident werden drie mannen aangehouden als verdachte, zij zijn inmiddels weer vrij.
Het incident gebeurde aan de Koningin Emmakade in Den Haag
Het incident gebeurde aan de Koningin Emmakade in Den Haag © Regio15

Voorarrest verdachte dodelijke schietpartij verlengd

De rechter-commissaris heeft het voorarrest verlengd van de 18-jarige Katwijker die wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij in zijn woonplaats. De verdachte blijft in elk geval veertien dagen langer vastzitten.
De man werd dinsdagavond aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident dat plaatsvond in de nacht van 20 op 21 mei in de Talmastraat. De 22-jarige Amir uit Katwijk overleed een week later aan zijn verwondingen. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het incident en is nog op zoek naar de bodywarmer en slippers van het slachtoffer.
De politie deed op 21 mei onderzoek in de Talmastraat
De politie deed op 21 mei onderzoek in de Talmastraat © Regio15

Agenten trekken wapens bij arrestatie

Een automobilist is vrijdagochtend in Den Haag door agenten met getrokken wapens uit zijn auto gehaald en gearresteerd. De verdachte zou kort daarvoor iemand hebben bedreigd. Op de Blériotlaan in Den Haag Ypenburg wist de politie de man aan de kant te zetten.
Omdat onduidelijk was of de verdachte gewapend was, namen agenten geen risico en werden er vuurwapens op hem gericht tijdens zijn aanhouding. De politie noemt dat de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BTGV). Er wordt nog onderzocht wat er precies is gebeurd en of de man een wapen bij zich had. Ook de auto van de verdachte is in beslag genomen.
De verdachte wordt naar het politiebureau gebracht
De verdachte wordt naar het politiebureau gebracht © District 8

Ree doodgereden, kalfjes gered na zoekactie

Twee reekalfjes zijn woensdagavond in Den Haag weggerend nadat hun moeder bij een aanrijding op de Laan van Nieuw-Oostindië was omgekomen. Boswachters van de gemeente en Staatsbosbeheer zijn donderdagochtend op zoek gegaan naar de dieren. 'De intuïtie bleek juist te zijn en er werden twee kalfjes aangetroffen', meldt de boswachter.
De twee diertjes hielden zich schuil in het Haagse Bos, vertelt Carlijn van Loenen van de Dierenambulance tegen mediapartner Den Haag FM. De reekalfjes zijn opgevangen en worden later weer uitgezet in de natuur.