Man die geen sigaret krijgt haalt mes tevoorschijn en begint te steken

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
REGIO - Een man die in oktober vorig jaar in Amsterdam met een groot mes wild instak op een andere man, komt volgens de politie mogelijk uit de omgeving van Den Haag. De man werd boos toen hij geen sigaret kreeg en heeft het slachtoffer in zijn been geraakt met het mes. Hij is goed in beeld en de politie hoopt dat iemand hem herkent.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 30 mei. Meer zaken zijn hier te vinden.
Het is zaterdag 30 oktober 2022 rond 2.10 uur als drie mannen op de Leidsekade in het centrum van Amsterdam staan. Ze worden aangesproken door een man, die om een sigaret vraagt. Dat doet hij op een hele dwingende wijze en daar spreken ze hem op aan. Er ontstaat een woordenwisseling en wat geduw en getrek.
Dan haalt de man plotseling een groot mes tevoorschijn. Daarmee maakt hij een wilde steekbeweging richting één van de drie anderen. Die verweert zich met een klap, waardoor zijn belager op de grond valt. Maar hij staat op en gaat door: hij haalt meerdere keren uit met het mes.

Aan been geraakt

Het slachtoffer weert zoveel mogelijk af, maar kan niet voorkomen dat hij aan zijn been wordt geraakt. Uiteindelijk lukt het hem om te vluchten. De man met het mes pakt vervolgens de gevallen spullen van het slachtoffer van straat en neemt die mee.
In het onderzoek naar het incident heeft de Amsterdamse politie aanwijzingen dat de verdachte mogelijk uit de omgeving van Den Haag komt. Wie hem herkent, wordt gevraagd zich te melden.