Vrouw (21) aangerand op trap van treinstation: 'Leven is in één klap veranderd'

De verdachte
De verdachte © Politie
DEN HAAG - Een 21-jarige studente is aangerand door een man toen ze de trap naar het perron van station Den Haag Moerwijk op wilde gaan. Hij greep haar vast tussen haar benen en betastte de vrouw. De impact is groot: 'Dit heeft mijn leven in één klap veranderd. Ik voel me buiten nooit meer veilig en kijk altijd achterom', zegt ze. De verdachte is gefilmd door meerdere camera's en door het slachtoffer zelf.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 30 mei. Meer zaken zijn hier te vinden.
De studente is op dinsdagochtend 7 maart onderweg naar het station. Op camerabeelden is te zien hoe op dat moment een man aan komt fietsen vanuit de richting van de Troelstrakade. Hij rijdt achter haar aan, de tunnel onder de sporen in. De vrouw ziet de man voorbijkomen en wil de trap naar het perron op lopen.
Plotseling grijpt de man de vrouw tussen haar benen vast en betast haar. Daarna fietst hij snel weg in de richting van de Hildebrandstraat. De vrouw gaat nog een klein stukje achter hem aan en maakt nog een kort filmpje met haar telefoon.
Man op fiets gezocht voor aanranding 21-jarige vrouw - Team West
De 21-jarige vrouw wordt opgevangen door een vrouw die ook bij het station loopt. Ze is erg geschrokken van de aanranding, en heeft opgeschreven wat het met haar heeft gedaan:
Dit heeft mijn leven in één klap veranderd: ik kom nooit meer naar dat station of daar in de buurt. Ik ga nooit meer op dat tijdstip naar buiten. Ik ga nooit meer naar buiten als het donker is. Ik doe buiten nooit meer mijn koptelefoon op. Ik voel mij buiten nooit meer veilig en kijk altijd achterom, heb vaker paniekaanvallen en nachtmerries.
Ik voel met alle vrouwen mee en hoop van harte dat mijn aangifte tenminste station Moerwijk veiliger voor vrouwen maakt, want vandaag is het een aanranding, morgen is het een verkrachting. Nu is het een 21-jarige studente, straks is het een minderjarige. Hierbij wil ik ook graag de lieve mevrouw bedanken, die mij heeft geholpen. Ik ga u nooit vergeten en wens u het allerbeste.

Weet u wie de verdachte is?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem