Vrouw neergestoken in Den Haag: 'De buurvrouw stond bebloed op straat'

Het incident gebeurde aan de Koningin Emmakade in Den Haag
Het incident gebeurde aan de Koningin Emmakade in Den Haag © Regio15
DEN HAAG - Een 28-jarige vrouw is dinsdag gewond geraakt bij een steekpartij aan de Koningin Emmakade in Den Haag. 'Ik hoorde geschreeuw en zag niet veel later de buurvrouw op straat staan. Haar gezicht en nek zaten onder het bloed', zegt een buurman geschrokken. Drie mannen zijn aangehouden.
UPDATE: De politie laat vrijdagmiddag 3 juni weten dat de vrouw niet is gestoken, maar is gebeten door een hond. De drie aangehouden verdachten zijn weer vrijgelaten.
Net voor 16.00 uur kwamen er verschillende meldingen binnen dat er een vechtpartij gaande was op de Koningin Emmakade waarbij een persoon was neergestoken. Bij de woning werd de 28-jarige vrouw met een steekwond gevonden.
Kort erna werd een eerste verdachte aangehouden in de buurt, na een onderzoek in de woning werden twee andere mannen opgepakt. De politie doet onderzoek naar de betrokkenheid van de verdachten.

'Er was heel veel bloed'

Een getuige zegt dat zij geschreeuw hoorde. Ze zag een vrouw en een man naar buiten komen door de toegangspoort. Volgens de getuige was alleen de vrouw gewond. 'Haar nek was helemaal open en er zat een grote snee. Er was heel veel bloed. Het was heel raar, de vrouw liep ook op haar sokken.'
Een directe buurman die al acht jaar aan de Koningin Emmakade woont, is erg geschrokken. Rond 16.00 uur hoort hij een hoop kabaal uit het huis van de buren komen. 'Ik hoorde geschreeuw en zag niet veel later de buurvrouw op straat staan. Haar gezicht en nek zaten onder het bloed. Ik vind het heel erg.'

Overlast

Volgens meerdere buurtbewoners is er overlast van bewoners uit het pand. 'Dit zat eraan te komen. Ik hoop dat de overlast nu eindelijk stopt', vertelt een vrouw die vanaf een afstandje kijkt naar de politieafzetting.
Ook een andere buurtbewoner bevestigt de overlast. 'Ik zag regelmatig mensen naar binnen lopen met lachgasflessen en heb vaak meegemaakt dat de muziek keihard aanstond.'