Vrachtwagenchauffeur die Nino (12) doodreed wordt vervolgd

Nino werd op 10 maart aangereden in Leiderdorp
Nino werd op 10 maart aangereden in Leiderdorp © Omroep West
LEIDERDORP - Het Openbaar Ministerie gaat de vrachtwagenchauffeur vervolgen die de 12-jarige Nino uit Leiderdorp doodreed. De 44-jarige man wordt aangeklaagd voor aanmerkelijk onvoorzichtig rijgedrag met de dood tot gevolg. Dat betekent dat het OM vindt dat hij op een verwijtbare manier onvoorzichtig heeft gereden.
De jongen werd op zijn fiets aangereden op de Rietschans in zijn woonplaats terwijl hij onderweg was naar zijn school in Leiden. Dat gebeurde op 10 maart van dit jaar. Hij overleed ter plekke.
Het ongeluk maakte veel los in Leiderdorp. Nino's moeder had al eerder melding gemaakt van de gevaarlijke verkeerssituatie op de Rietschans. Er werd een petitie gestart met het verzoek aan de gemeente om de weg veiliger te maken. Die werd 15.000 keer getekend en aangeboden op het gemeentehuis.

Oversteekplaats

Begin deze maand is de gemeente begonnen met het verbeteren van de situatie. Er is onder meer een tijdelijke oversteekplaats aangelegd. Er is ook een extern bureau ingeschakeld om onderzoek te doen naar de situatie op de weg en op 5 juni vergadert de gemeenteraad over de kwestie.