Zoekactie naar vermiste Taco: 'Laat iets van je horen'

Een groep van tachtig tot negentig vrijwilligers zocht naar de vermiste Taco
Een groep van tachtig tot negentig vrijwilligers zocht naar de vermiste Taco © Regio15
RIJSWIJK - Leden van het Search And Rescue (SAR Nederland) hebben woensdagavond in Rijswijk samen met een groep van tachtig tot negentig vrijwilligers gezocht naar de vermiste Taco. De 61-jarige man uit het Haagse Wateringse Veld is al ruim een week spoorloos. 'Vooralsnog hebben we geen aanknopingspunten', vertelt schoonzoon Patrick Leemans.
UPDATE: Het lichaam van Taco is op 2 juni gevonden in het Staelduinse Bos in 's-Gravenzande.
Taco is sinds maandag 22 mei vermist. Hij is voor het laatst gezien op Londensingel bij het Parijsplein in Den Haag. 'Taco is die dag rond 9.00 uur vanaf zijn woning lopend vertrokken in de richting van het bedrijventerrein’, vertelt Leemans over zijn schoonvader.
De man is vertrokken zonder mobiele telefoon en portemonnee. 'We hebben vanavond in dit gebied gezocht omdat hij hier regelmatig kwam wandelen. Het is voor hem bekend terrein, maar wij hebben hem helaas niet gevonden. Als er mensen zijn die meer weten of Taco hier recent nog hebben gezien, neem dan alsjeblieft contact met ons op. Wij maken ons zorgen en missen je enorm.'
SAR Nederland helpt met het zoeken naar mensen die vermist zijn, zowel op het water als op het land. Met een groot aantal vrijwilligers en expertises kan SAR (search and rescue) in actie komen bij acute vermissingen of mensen die al langer zoek zijn. Ook wordt de non-profitorganisatie soms ingezet om samen met de politie te zoeken naar voorwerpen die te maken kunnen hebben met bijvoorbeeld een misdrijf.

Moedervlek op zijn hoofd

Taco droeg bij zijn verdwijning een korte zwarte jas en een zwarte broek. Hij is 1.75 meter lang en heeft bruine ogen. 'Mensen kunnen hem herkennen aan de moedervlek op zijn hoofd. Ook droeg hij die dag een roze polo en een rugzak. Taco, laat alsjeblieft iets van je horen als je dit leest.'
Een woordvoerder van de politie laat weten bekend te zijn met de vermissing. 'Het onderzoek is momenteel in volle gang.' Mensen met meer informatie wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.