Vermiste Delfino (70) dood gevonden in tuin bij kerk

In de tuin staat een witte tent
In de tuin staat een witte tent © Omroep West
HILLEGOM - De overleden man die donderdag is gevonden in Hillegom, is de 70-jarige Delfino. Hij was sinds 8 april vermist nadat hij zijn woning verliet. Uit het onderzoek blijkt dat er geen sprake is van een misdrijf, meldt de politie.
Het lichaam van Delfino is gevonden in de tuin van de pastorie van de voormalige Sint-Jozefkerk aan de Hoofdstraat in Hillegom. Dat is op een steenworp afstand van zijn woning. Het is onduidelijk hoe hij daar terecht is gekomen. De 70-jarige man is diabetespatiënt en was vertrokken zonder zijn medicijnen mee te nemen. Ook zijn telefoon lag nog thuis.
De politie maakte de vermissing van de Hillegommer op 11 april bekend. Zijn zus liet weten zich ernstig zorgen te maken. 'Hij is buiten zijn diabetes helemaal gezond en nog nooit eerder weggelopen. Ik begrijp er helemaal niks van en wil graag weten waar hij is. Het is allemaal zo onzeker en erg verdrietig', vertelde ze.

Zoekacties zonder resultaat

Ook het opsporingsprogramma Team West besteedde aandacht aan de vermissing. De politie deelde daarin de laatst bekende beelden van Delfino. Hij was op vrijdag 7 april nog gefilmd bij twee supermarkten in Hillegom. Later die avond kocht hij een treinkaartje op het station en was hij gezien bij een café in het dorp. De volgende middag zou hij zijn woning hebben verlaten.
De politie heeft op meerdere plekken naar Delfino gezocht, zonder resultaat. Ook is zijn foto verspreid bij alle politie-eenheden in Nederland en zijn ziekenhuizen en apotheken benaderd, omdat de 70-jarige man afhankelijk is van zijn medicijnen. Ook vrienden, kennissen en belcontacten die zijn benaderd, hebben de politie geen informatie over de verblijfplaats van Delfino kunnen geven.