112-nieuws | Hoornbrug sluit niet meer - Brand in gevangenis Alphen

De brug sluit niet
De brug sluit niet © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van maandag 5 juni.

Hoornbrug sluit niet meer

De Hoornbrug in Rijswijk had maandagavond een storing. De brug sloot niet meer. Het wegdek bleef halverwege hangen. Tram 1 en 5 moesten omrijden. Na een half uur was de storing opgelost.
De brug was eerder dit jaar wekenlang dicht voor onderhoud. Toen werden onder meer de mechanische aandrijving en de elektronische systemen vervangen, ook werd het beton gerepareerd.

Man aangehouden voor steekpartij

Op zaterdagavond is een man aangehouden voor een steekpartij op de Beresteinlaan in Den Haag. Bij dat steekincident raakte een 26-jarige man gewond. Het slachtoffer was met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
De verdachte zit vast, en zal volgens de politie later op maandag worden verhoord. Daarnaast is de politie nog op zoek naar getuigen.

Brand in gevangenis Alphen aan den Rijn

In een cel in de PI Alphen aan de Rijn is vannacht brand uitgebroken. Een van de vleugels van de gevangenis is daarbij ontruimd. De brandweer meldt dat de brand rond 4.00 uur in de cel ontstond. De brand kon vervolgens snel worden geblust, rond 5.30 kon de gevangenis worden geventileerd en konden de gevangenen weer terug naar hun cel.

Explosie bij coffeeshop in Den Haag

Bij coffeeshop Moonlight aan de Bilderdijkstraat in het centrum van Den Haag was in de nacht van zondag op maandag een explosie. Niemand raakte daarbij gewond. De oorzaak van de explosie was een voorwerp dat waarschijnlijk voor het pand is neergelegd, meldt de politie.
Het voorwerp explodeerde rond 2.00 uur, maar er ontstond geen brand. Daardoor zou de schade aan het gebouw beperkt zijn. Op foto's is te zien dat de voordeur licht beschadigd is. Wat voor explosief voorwerp het was, kan de politie nog niet zeggen, er wordt nog uitgebreid onderzoek gedaan. De politie is op zoek naar getuigen.

Plofkraak op brillenzaak Lisse

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag onder meer met een politiehelikopter gezocht naar meerdere daders van een plofkraak op een brillenzaak in Lisse, dat meldt de Bollenstreek Omroep. Even na 3.00 uur werden buurtbewoners aan de Kapelstraat gewekt door een luide knal. Buiten bleek het raam van de opticien vernield door zwaar vuurwerk en hadden inbrekers het gemunt op dure brillen.
De inbrekers hebben een aantal brillen meegenomen, de daders zouden daarna gevlucht zijn op een scooter. Die scooter werd later gevonden door de politie, in de bosjes bij de Berklaan. Volgens een de politie zouden de daders daarna mogelijk met een auto verder zijn gevlucht. De politie doet nog onderzoek naar de zaak.