112-nieuws | Motorrijder gewond na crash in tunnel - Vrijspraak voor bijten agent tijdens protest

De motor kwam tussen de tunnelwand en een auto in tot stilstand
De motor kwam tussen de tunnelwand en een auto in tot stilstand © Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van woensdag 7 juni.

Motorrijder gewond na crash in tunnel

Een motorrijder is woensdagmiddag gewond geraakt na een flinke crash in de Kooitunnel in Leiden. Hij kwam tussen enkele auto's en de tunnelwand in tot stilstand. De motorrijder is na behandeling in de ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.
De motor raakte zwaar beschadigd en ook andere auto's en de tunnelwand liepen schade op. Vanwege het ongeval werd één rijbaan afgesloten, dit zorgde vervolgens voor de nodige verkeershinder op de Willem de Zwijgerlaan richting Leiderdorp, schrijft mediapartner Sleutelstad.

Vertraging op A4 door ongeluk

Automobilisten die woensdagavond vanuit Den Haag en Leiden via de A4 richting Amsterdam wilden rijden, moesten rekening houden met vertraging. Bij Hoofddorp gebeurde een ongeluk, waarbij meerdere auto's waren betrokken. Verkeer moest tijdelijk over één rijstrook. Nadat de voertuigen weggehaald waren, was de weg om 19.45 uur weer helemaal vrij.

Vrijspraak voor klimaatactivist A12 voor bijten agent

Een klimaatactivist die een agent zou hebben gebeten bij zijn aanhouding tijdens de laatste blokkade van de A12 in Den Haag, is woensdag vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie had vier dagen cel en een taakstraf van veertig uur geëist. De 33-jarige verdachte uit Utrecht stond terecht omdat hij zich op zaterdag 27 mei op de Utrechtsebaan zou hebben verzet bij zijn aanhouding door de politie. Het OM verwijt hem daarnaast mishandeling van een ambtenaar in functie, omdat hij een agent in de vinger zou hebben gebeten.
Wat de politierechter in Den Haag betreft is het bewijs voor opzettelijke mishandeling te mager, omdat ze alleen beschikt over de aangifte van één ME’er, die een forse blaar aan het bijtincident had overgehouden, zonder genoeg extra getuigen die zijn verklaring ondersteunen. Ook sprak de rechter de man vrij voor het verzet bij zijn aanhouding. 'Er was sprake van een chaotische gang van zaken', oordeelde de rechter.
De Utrechtsebaan (A12) was op pinksterzaterdag urenlang afgesloten
De Utrechtsebaan (A12) was op pinksterzaterdag urenlang afgesloten © ANP
De verdachte heeft vier dagen in voorarrest gezeten. Hij heeft een blanco strafblad. Dat hij de agent beet, kan hij zich niet herinneren. Hij zegt door de politie aan zijn neus te zijn getrokken en dat hij klappen kreeg en een knie tegen zijn achterhoofd. 'Het was totale chaos om me heen. Heel even heb ik geprobeerd de vele pijnprikkels te ondergaan. Ik herinner me vele handen met handschoenen in mijn gezicht. Het deed zoveel pijn, toen viel ik op de grond.' Volgens de officier van justitie zijn er echter geen aanwijzingen voor buitensporig politiegeweld.
Bij de blokkade van de A12 op zaterdag 27 mei werden in totaal 1587 klimaatactivisten aangehouden. De meeste demonstranten waren al snel weer op vrije voeten en worden niet vervolgd. 48 mensen zijn opgepakt vanwege strafbare feiten als bekladding of belediging en worden wel vervolgd. De activisten demonstreerden tegen subsidies voor de fossiele industrie.

Auto's botsen op Wittenburgerweg in Wassenaar

Op de Wittenburgerweg in Wassenaar zijn woensdagochtend rond half tien twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Een ambulance kwam snel ter plaatse. Of er gewonden zijn gevallen en wat de oorzaak is, is nog niet bekend. De weg richting Scheveningen is tijdelijk afgesloten geweest.
De botsing op de Wittenburgerweg
De botsing op de Wittenburgerweg © Regio15

Autobrand in Voorschoten, politie gaat uit van brandstichting

Aan het Jan van Goyenplantsoen in Voorschoten is woensdagochtend vroeg een auto uitgebrand. De brandweer was er snel bij om de brand te blussen. De brand heeft ook schade veroorzaakt aan de geparkeerde auto ervoor. Door de hitte lijkt de bumper wel gesmolten, zag onze verslaggever.
Volgens de politie hebben getuigen twee jongeren in zwarte hoodies zien wegrennen richting de Leidseweg. De politie gaat mede daardoor uit van brandstichting.
Auto uitgebrand op het Jan van Goyenplantsoen in Voorschoten
Auto uitgebrand op het Jan van Goyenplantsoen in Voorschoten © Omroep West

Auto ondersteboven na botsing met taxi

Op de kruising van de Binckhorstlaan met de Zonweg in Den Haag is vannacht een aanrijding geweest tussen een personenauto en een taxi. Iets na half drie 's nachts ging het mis. De personenauto sloeg door de klap over de kop en kwam op z’n dak tot stilstand.
De inzittenden van beide voertuigen konden zelfstandig uit hun auto komen. De politie en ambulancedienst kwamen ter plaatse, waarna alle inzittenden door het ambulancepersoneel zijn gecontroleerd.
Zo lag de auto na de crash in Den Haag erbij
Zo lag de auto na de crash in Den Haag erbij © Regio15