112-nieuws | Vrouw vanaf 13e jaar misbruikt, zes aanhoudingen

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van donderdag 8 juni.

Vrouw jarenlang misbruikt, zes aanhoudingen

De politie heeft maandag en dinsdag zes mannen uit Den Haag, Vlaardingen en Hardinxveld-Giessendam opgepakt, die een nu 22-jarige vrouw tussen haar 13e en 19e jaar seksueel zouden hebben misbruikt en daar ook opnames van maakten. Daarnaast is een man aangehouden die al voor een ander feit in bewaring zat in de penitentiaire inrichting in Krimpen aan den IJssel.
De vrouw deed vorig jaar aangifte tegen de mannen van 30, 41, 45, 53, 55 en 59 jaar. Uitgebreid onderzoek leidde maandag en dinsdag tot de arrestaties in en bij de woningen van de verdachten. De mannen worden ook verdacht van seksuele uitbuiting, meldt de politie. Een deel van de mannen kende elkaar. Wat hun relatie met de vrouw is, is nog niet bekend. In de woningen zijn doorzoekingen gedaan, waarbij ruim tachtig gegevensdragers zoals mobiele telefoons en laptops in beslag zijn genomen.

Zwaargewonde na bedrijfsongeval

Een man is donderdagochtend rond half negen zwaargewond geraakt tijdens een ongeluk op de Ypenburgse Boslaan in Den Haag. Tijdens het in elkaar zetten van een kraan, viel er door een nog onbekende reden een deel naar beneden en belandde op het been van het slachtoffer.
Twee ambulances, een aantal politie-eenheden en het Mobiel Medisch Team in een traumahelikopter kwamen vervolgens ter plaatse. De man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie doet onderzoek naar het ongeval.

Vijf verdachten aangehouden voor drugshandel

In een onderzoek naar drugshandel zijn woensdag elf woningen in Zoetermeer en Benthuizen doorzocht. Daarbij zijn vijf verdachten aangehouden, meldt de politie donderdag. Het gaat om mannen uit Zoetermeer van 18, 26, 27 en twee van 29 jaar oud. Zij worden verdacht van drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. Bij de doorzoekingen zijn drugs, (vuur)wapens, geld en vervoersmiddelen in beslag genomen.
Na een anonieme tip startte de politie een onderzoek. Daarbij kwam een netwerk in beeld dat zich bezighield met drugsverkoop aan minderjarigen. Gedurende het onderzoek zullen de verdachten worden verhoord en gaat de politie in gesprek met de minderjarige afnemers en hun ouders.

Man zwaargewond na steekpartij

Een 61-jarige man is zwaargewond geraakt bij een steekpartij in Den Haag. Dat gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag aan het Ledeganckplein. Een 34-jarige man is aangehouden als verdachte, meldt de politie.

Dode aangetroffen Scheveningse Bosjes

Op het Galgenpad in de Scheveningse Bosjes in Den Haag is woensdag- op donderdagnacht een dode gevonden. Behalve meerdere ambulances en de politievoertuigen, kwam ook een traumahelikopter ter plaatse. De politie zegt dat er sprake is van een natuurlijke dood en heeft daarmee het onderzoek afgesloten.

Explosie bij woning Katwijk

Bij een woning aan de Blekerij in Katwijk heeft in de nacht van woensdag op donderdag een explosie plaatsgevonden, waarna er brand uitbrak. Volgens de politie is er niemand gewond geraakt.