Explosie bij coffeeshop in Haags stadscentrum: 'Wakker van hele harde knal'

De explosie was rond 2.00 uur 's nachts te horen
De explosie was rond 2.00 uur 's nachts te horen © District8
DEN HAAG - 'Ik werd wakker van een hele harde knal.' Een buurman van coffeeshop Moonlight aan de Bilderdijkstraat in het centrum van Den Haag reageert aangeslagen. Bij het bedrijf was in de nacht van zondag op maandag een explosie. Niemand raakte daarbij gewond. De oorzaak van de explosie was een voorwerp dat waarschijnlijk voor het pand is neergelegd, meldt de politie.
Het voorwerp explodeerde rond 2.00 uur, waardoor brand ontstond. Maandagochtend is de ingang van het pand dichtgetimmerd met twee houten planken. Op de grond is een aantal tegels zwartgeblakerd en liggen glasscherven. Wat voor explosief voor de schade heeft gezorgd, kan de politie nog niet zeggen. Er wordt nog uitgebreid onderzoek gedaan. De politie is op zoek naar getuigen.
Een woordvoerder van burgemeester Jan van Zanen laat weten dat de eigenaar van de coffeeshop ervoor heeft gekozen, in overleg met de gemeente, om de komende twee weken zijn deuren te sluiten.
De schade aan coffeeshop Moonlight | Foto Omroep West
De schade aan coffeeshop Moonlight | Foto Omroep West
Vorige week maandag was er ook al een explosie in de Schilderswijk in Den Haag, toen bij een ontploffing de voordeur van een geldwisselkantoor aan de Heemstraat beschadigd raakte. Ook daar raakte niemand gewond. Burgemeester van Den Haag Jan van Zanen besloot vervolgens om het pand te sluiten.