Vrouw (52) gevolgd vanaf geldautomaat en beroofd van groot bedrag

De verdachten
De verdachten © Politie
DEN HAAG - Een 52-jarige vrouw is in Den Haag beroofd van haar tas, met daarin een groot geldbedrag dat ze net had opgenomen. Uit bewakingsbeelden blijkt dat ze vanaf de geldautomaat is gevolgd door een man en een vrouw, die hardhandig de tas afpakten.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 6 juni. Meer zaken zijn hier te vinden.
Het slachtoffer gaat op dinsdag 11 april pinnen op het Hobbemaplein. Ze heeft een zieke vader in Turkije en haar zus gaat hem binnenkort bezoeken. Het geld is daarvoor bestemd. Wat ze niet in de gaten heeft, is dat er een man en een vrouw achter haar langs lopen op het moment dat ze bezig is met de transactie.
Op camerabeelden is te zien dat ze de vrouw in de gaten houden. Als ze klaar is, loopt ze naar de tramhalte in de buurt en neemt de tram naar het Lorentzplein. De man en de vrouw doen hetzelfde en lopen vervolgens verder achter haar aan naar de Jan ten Brinkstraat.
Straatrovers volgen slachtoffer vanaf geldautomaat - Team West
Daar wordt het slachtoffer plotseling beroofd: ze wordt vastgepakt en naar de grond gewerkt. Het hengsel van haar tas wordt hardhandig over haar hoofd getrokken. Vervolgens gaan de man en de vrouw er vandoor met de tas.
De straatrovers zijn door meerdere camera's vastgelegd. Het valt op dat de vrouw op slippers loopt. Ze heeft haar haar bij elkaar gebonden in een knot. De man draagt een jas met camouflageprint.

Weet u wie het zijn?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem