Fans Muse opgelet: dit is wat je moet weten over concert op Malieveld

Muse
Muse © ANP
DEN HAAG - Een van de grootste rockbands op aarde treedt woensdagavond op in Den Haag. Het Malieveld is straks bezaaid met fans die het speciale optreden van Muse niet willen missen. Er worden volgens organisator Mojo Concerts 67.000 bezoekers verwacht en daarom worden er speciale trams ingezet. Alles wat je moet weten over het concert lees je hier.
Het concert op het Malieveld begint woensdagavond om 18.15 uur, waar One Ok Rock en Royal Blood het voorprogramma vullen en het publiek alvast in de juiste sfeer brengen. Om 20.45 uur betreedt Muse het podium. Omdat er bij het concert tienduizenden bezoekers verwacht worden, is met hekken een looproute gemaakt. Die begint vanaf het Centraal Station Den Haag en eindigt bij het Malieveld.
Alle reizigers met bestemming Muse moeten daarom uitstappen bij de halte Centraal Station Den Haag, laat vervoerder HTM weten op hun website.
Vanwege het concert zijn meerdere wegen in de stad afgesloten voor verkeer, meldt de gemeente Den Haag:
Voor reizigers die parkeren bij P&R Laakhaven rijdt er een pendeltram tussen de halten Leeghwaterplein en het Centraal Station, die niet bij tussenliggende halten stopt. Een speciale Muse-tram is te herkennen aan de bestemming Muse Malieveld richting Centraal Station of Muse P&R voor de bestemming Leeghwaterplein.
Trams 9, 15 en 17 stoppen niet bij enkele halten vanaf 18.00 uur. Bus 20, 22, 28 en 29 rijden een omleiding vanaf 15.00 uur tot het eind van de dienstregeling. Voor reizigers die gebruikmaken van andere parkeergelegenheden en verder reizen met tram of bus is de bestemming ook Centraal Station Den Haag.

'Dat plekje vooraan, daar doe je het voor'

De eerste fans zaten woensdagochtend al om 8.30 uur voor het Malieveld. 'We willen natuurlijk een plekje vooraan, daar doe je het voor.' Dat betekent wel dat de dames minstens 7,5 uur moeten wachten voor de deuren open gaan, en 12 uur tot ze hun idolen van dichtbij kunnen zien. Maar dat maakt ze niets uit.
'Het is ook wel een leuke vibe die je hier met z'n allen hebt. Je maakt ook vaak vrienden tijdens het wachten. Ik zie al een paar bekenden ook', vertelt de superfan lachend aan een verslaggever van Omroep West in West Wordt Wakker. 'Als je daar eenmaal staat, dan gaat er iets door je heen, dat is niet te omschrijven. Je geeft je helemaal over aan de muziek.'
De superfans waren er woensdagochtend om 8.30 uur al
De superfans waren er woensdagochtend om 8.30 uur al © Omroep West
Het concert op het Malieveld is onderdeel van de Will Of The People World Tour van de band. De band toert door heel Europa. Muse staat bekend om hun alternatieve rock, 'spacerock'. Met nummers zoals 'Plug In Baby', 'Bliss' en 'Feeling Good zijn ze een van de bekendste rockbands ter wereld, met meer dan 13 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify.