Hotel kopen? Hilton wordt noodgedwongen geveild

© Google Maps
LEIDEN - Altijd al een hotel willen kopen? Dat kan nu, want Hilton Garden Inn Leiden gaat onder de hamer. Het hotel was blijkbaar niet rendabel voor de huidige exploitant, want het hotel wordt verkocht via een executieveiling.
Het pand, met in 2021 nog een WOZ-waarde van een slordige 11,5 miljoen euro, gaat op 11 juli online in de verkoop. In de tussentijd kan een onderhands bod worden gedaan. Bij de online executieveiling hebben belangstellenden tien minuten de tijd om een bod uit te brengen.
Waarom het hotel precies in de verkoop moet, kan een woordvoerder van Savills Amsterdam, die de veiling begeleidt, niet zeggen. 'Maar dat is natuurlijk uit noodzaak, niet voor de gezelligheid. Het hotel heeft blijkbaar niet goed gedraaid.' Volgens tijdschrift Quote is er een geschil tussen de kredietnemer en kredietverstrekker.

173 hotelkamers

In het tijdschrift noemt Richard Dieteren van het veilinghuis BVA Auctions, waar het pand onder de hamer gaat, het een 'bijzonder object'. Volgens hem is het veilen van vastgoed an sich niet opmerkelijk, maar wel nu er een heel hotel wordt geveild. Welk bedrag er wordt verwacht op te halen voor het hotel, wordt vooraf niet bekend gemaakt.
Het hotel ligt naast Corpus aan de Willem Einthovenstraat in Oegstgeest, op het Bio Science Park. Het heeft in totaal een oppervlakte van 38.586 meter en heeft 173 kamers en zes vergaderruimtes. Het Hilton heeft voorwaarden aan de verkoop gesteld, maar welke dat zijn, is niet bekend.