'Zwarte schim' veroorzaakt explosie bij huis

De schade aan het huis
De schade aan het huis © Omroep West
KATWIJK - Bij een woning aan de Blekerij in Katwijk heeft in de nacht van woensdag op donderdag een explosie plaatsgevonden. Ineens verscheen 'een zwart, schichtig object', zeggen buurtbewoners.
Een buurman heeft camerabeelden teruggekeken. 'Een zwart, schichtig object verscheen in beeld', zegt hij donderdagochtend tegen de Omroep West-verslaggever van West Wordt Wakker. 'Eerst kijkt hij rond bij het huis ernaast, waarna hij vervolgens het hek over gaat en enkele handelingen lijkt te verrichten.'
'Je ziet hem bezig zijn met iets. Misschien steekt hij op dat moment wat aan. Vervolgens rent hij weg, klimt over het hek en een paar seconden later volgt de enorme klap.'
Zo zag het huis er vlak na de explosie uit
Zo zag het huis er vlak na de explosie uit © Regio15
Ook andere buurtbewoners hoorden even na middernacht een harde klap. Een aantal van hen besloot te gaan kijken, zag brand en hielp mee met emmers water en een tuinslang. De brandweer was vervolgens snel ter plaatse.
De voorgevel, de deur en het raam zijn door de explosie flink beschadigd. Volgens de politie raakte er niemand gewond. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart. Zo worden camerabeelden uitgekeken, volgt er een uitgebreid buurtonderzoek en doen forensisch specialisten onderzoek bij de woning. Daarnaast doet de politie een oproep aan getuigen om zich te melden.