Zeer grote brand in bedrijfshallen: 'Blijf weg, mensen hinderen hulpdiensten'

Brand in bedrijfshallen Ter Aar
Brand in bedrijfshallen Ter Aar © MediaTV
TER AAR - Op industrieterrein Bovenland in Ter Aar woedt vrijdagavond een grote brand. Volgens de brandweer staat een bedrijfsverzamelpand in brand, daarin is onder andere een houthandel gevestigd. Ook zou er een bedrijf inzitten dat plasticverpakking maakt of verwerkt. Bij de brand komen zware rookwolken vrij, die tot in Amsterdam te zien zijn. De brandweer roept iedereen op om uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten. Er zijn continu explosies te horen, dat zijn gasflessen op heftrucks.
'Kom niet naar de brand, wij worden gehinderd door de hoeveelheid toeloop van mensen', verzucht een woordvoerder van de brandweer. 'Dus we roepen op om uit het gebied te blijven, en onder de rook vandaan te komen.' Mensen klagen over asbestdeeltjes.
De brandweer richt alle aandacht op het voorkomen van uitbreiding naar andere bedrijven op industrieterrein Bovenland. 'Dit gaat nog uren duren, waarschijnlijk de hele nacht', meldt de woordvoerder.
Er staan meerdere bedrijfshallen in brand. De rookwolken trekken tussen Alphen aan den Rijn en Leiden door. 'Het is de hel als je erlangs rijdt', zegt een agent tegen een verslaggever van Omroep West. Even na 23.00 uur is er een NL Alert verstuurd naar inwoners van de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Katwijk, Teylingen, Noordwijk, Hillegom, Lisse, Zoeterwoude, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn. Ook in Kennemerland (Noord-Holland) is het bericht ontvangen.
Bij de brand, die om 21.30 uur werd gemeld, zijn talloze explosies te horen. Deze worden veroorzaakt door gasflessen die op heftrucks staan. Toeschouwers moeten ver uit de buurt blijven. Het is niet duidelijk of er nog mensen binnen waren toen het vuur uitbrak.
Bekijk hier beelden van een explosie:
Explosie bij grote brand Ter Aar
Brand in houthandel Ter Aar
Brand in houthandel Ter Aar © MediaTV
Alles weten over de grote brand in Ter Aar? Download hier de app voor iPhone of iPad of voor Android.