Geen extra vliegtuigoverlast voor Leidse regio: streep door tweede Kaagbaan op Schiphol

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
OEGSTGEEST - Goed nieuws voor mensen in de Leidse regio: er is een streep gezet door de komst van de tweede Kaagbaan op Schiphol. De luchthaven wilde er al niet mee doorgaan, maar het kabinet ziet nu definitief af van de komst van een nieuwe start- en landingsbaan bij het vliegveld.
De Leidse regio ervaart al overlast van de huidige Kaagbaan. Die ligt rechtsboven de regio en was zelfs even de meest gebruikte landingsbaan op Schiphol. De gemeente Oegstgeest is daarom blij met de beslissing van minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers om het plan voor de nieuwe Kaagbaan te schrappen en de aangewezen grond beschikbaar te stellen voor woningen. 'Gezien het gemeenschappelijke belang om de overlast van Schiphol terug te dringen, was de aanleg per definitie niet meer aan orde', zegt een woordvoerder van de gemeente.
Het besluit om geen tweede Kaagbaan te bouwen, haalt daarentegen nog niet de overlast weg die de gemeente nu al ervaart. 'Met alleen de eerste Kaagbaan hebben we als gemeente al grote zorgen over de geluidsoverlast in onze regio', zegt de gemeente. 'We praten dan ook graag met de minister over het verder terugdringen van de overlast.' De gemeente praat als lid van de Omgevingsraad Schiphol mee over de toekomst van de luchthaven.