Brandende fakkels verwonden mensen bij voetbalderby

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
RIJNSBURG - Er worden nog twee verdachten gezocht voor de ongeregeldheden aan het begin van de wedstrijd Rijnsburgse Boys-Quick Boys in april 2022. Er is door groepen supporters van beide clubs over en weer met brandende fakkels en andere voorwerpen gegooid. Elf kinderen en vijf volwassenen raakten daarbij gewond.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 13 juni. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: Een van de verdachten heeft zich na de uitzending bij de politie gemeld. Ook de tweede verdachte is inmiddels bekend en verhoord. Het dossier over de zaak wordt ingestuurd aan het Openbaar Ministerie.
De wedstrijd werd op 19 april 2022 gespeeld op het veld van Rijnsburgse Boys. Op het moment dat de clubs het veld op kwamen, ging het mis. Meerdere mensen en kinderen zijn geraakt door de fakkels en renden in paniek weg.
Onder andere een meisje van 12 jaar moest naar de eerste hulp om een hoofdwond te laten hechten. Een 15-jarige jongen had een flinke verwonding in zijn gezicht en een 33-jarige slechtziende man is meerdere keren hard geraakt door fakkels en andere voorwerpen. 'We hebben met meer slachtoffers gesproken, maar slechts drie hebben aangfite durven doen. De anderen durfden dit niet vanwege mogelijke gevolgen', zegt een woordvoerder van de politie.

Geen uitsupporters meer

Nadat de rust was teruggekeerd, is de wedstrijd alsnog gespeeld. Na afloop besloot de burgemeester van de gemeente Katwijk na overleg met de clubs dat er gedurende twee seizoenen geen uitsupporters welkom zijn bij wedstrijden tussen Rijnsburgse Boys, Quick Boys en vv Katwijk.