Dode bij steekpartij in Albert Heijn op Haagse Turfmarkt

DEN HAAG - In de Albert Heijn op de Turfmarkt in het centrum van Den Haag heeft dinsdagochtend een steekpartij plaatsgevonden. Daarbij is een dode gevallen. Dat bevestigt de politie. Het gaat om een medewerker van de Albert Heijn. Snel na het incident is er in de buurt een verdachte aangehouden.
De steekpartij gebeurde net na 7.00 uur, vlak nadat de winkel was opengegaan. De Turfmarkt is afgezet en er zijn zwarte schermen geplaatst bij de supermarkt. Ook in de winkel zijn delen afgezet met linten. Op de Schedeldoekshaven, vlakbij de Turfmarkt, is ook een stuk afgezet met zwarte schermen. Hier is de verdachte aangehouden. Ook een politieagent raakt lichtgewond bij het steekincident, bevestigt een politiewoordvoerder.
De politie doet ter plaatse onderzoek, zo is er een forensisch team ingezet en is er een calamiteitenunit geplaatst op de Turfmarkt. Ook burgemeester Van Zanen is poolshoogte komen nemen op de Turfmarkt. De politie op zoek naar getuigen van de steekpartij in de supermarkt. Geschokte en huilende medewerkers van de Albert Heijn worden opgevangen in het gebouw van de Universiteit Leiden, naast de winkel.

Politieafzetting

Vlak na de melding van het incident op dinsdagochtend kwamen veel hulpdiensten naar de supermarkt, waaronder meerdere ambulances. Ook de traumahelikopter is opgeroepen, maar die is weer omgekeerd.
De Turfmarkt is een drukke straat in het Haagse centrum, tussen station Den Haag Centraal en het Stadhuis. Veel mensen op weg naar hun werk worden dinsdagochtend geconfronteerd met de politieafzetting en de nasleep van het dodelijke steekincident.