Medewerkster Albert Heijn vlak na opening supermarkt doodgestoken

Er wordt uitgebreid onderzoek gedaan in en rond de supermarkt
Er wordt uitgebreid onderzoek gedaan in en rond de supermarkt © Regio15
DEN HAAG - De vrouw die dinsdagochtend is doodgestoken in de Albert Heijn in Den Haag is een medewerker van dat filiaal. Het gaat om een 36-jarige Haagse. De fatale steekpartij vond rond 7.00 uur plaats in de supermarkt aan de Turfmarkt in het Haagse centrum. Een ooggetuige die in de winkel aanwezig was, beschrijft hoe het vlak na de steekpartij verliep in de winkel: 'Ik hoorde die meisjes ineens heel hard gillen. Ik dacht eerst nog dat er een muis was, totdat een man met bloed aan zijn rechterhand langs de rij de winkel uitliep.'
Vlak na het incident kon in de buurt een 56-jarige man worden aangehouden als verdachte, meldt de politie. De Albert Heijn was net open toen de medewerker werd doodgestoken. De politie heeft haar nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten.
Getuige Hoessein was dinsdagochtend vroeg in de Albert Heijn om ontbijt te halen. Hij stond daarna bij de balie om sigaretten te kopen, toen er ineens commotie was in de winkel. Naast het gegil van de medewerkers, viel hem vooral de kalmte op van de man die de winkel uitliep. 'Het was een grote, donkere man. Hij was bebloed en had geen wapen in zijn handen', vertelt Hoessein gedetailleerd.

'Verward en rustig tegelijk'

'De man wist hoe hij de winkel het snelst kon verlaten, maar hij rende niet. Hij kwam op mij verward en rustig tegelijk over', zegt Hoessein, die duidelijk geschokt is. 'Het leek hem niet te boeien dat hij zou worden aangehouden.' De plek waar de man is aangehouden, op de Schedeldoekshaven, is afgezet met zwarte schermen.
Ook de Turfmarkt zelf is afgezet en er zijn zwarte schermen geplaatst bij de supermarkt. Verder zijn in de winkel delen afgezet met linten. Geschokte en huilende medewerkers worden opgevangen in het gebouw van de Universiteit Leiden, naast de supermarkt. Ook is slachtofferhulp aangeboden. Bij het verlenen van eerste hulp raakte een politieagent lichtgewond. Hoe dat is gebeurd is niet duidelijk.

Traumatische ochtend

Het hoofdkantoor van Albert Heijn laat in een verklaring weten 'geschokt en verslagen' te zijn door de dodelijke steekpartij in het filiaal aan de Turfmarkt. 'Onze gedachten gaan uit naar familie, vrienden en collega's. Wij richten ons nu op de zorg voor onze collega’s in de winkel.'
Getuige Hoessein is een paar uur na het incident weer thuis, maar wel onder de indruk van hoe zijn ochtend verlopen is. 'Ik dacht eerst dat het gegil door een muis kwam. Toen ik die kant op wilde lopen, had ik ineens door dat er meer aan de hand was en toen ben ik gestopt.' Hij zegt zich te gaan melden als getuige bij de politie en dan bij Slachtofferhulp. Want wat begon met een croissantje halen, werd een traumatische ochtend, ook voor hem.
Dode na steekpartij bij Albert Heijn