Rishi Parmesar al halfjaar spoorloos in Suriname, Nederlandse politie heeft vragen

REGIO - Een team van de Nederlandse politie vertrekt binnenkort naar Suriname om daar verder onderzoek te doen naar de vermissing van de 48-jarige Rishi Parmesar. Hij zou op 18 december vorig jaar vanuit Suriname terug naar Nederland gaan, maar is daar nooit aangekomen. De politie sluit niet uit dat Rishi om het leven is gebracht en doet in de zoektocht naar informatie een beroep op de Surinaamse gemeenschap in onze regio.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 20 juni. Meer zaken zijn hier te vinden.
Rishi woont in Hoofddorp en heeft zowel in Suriname als in Nederland een bedrijf. In december 2022 is hij in Suriname. Op zondag de 18de rond het middaguur is hij voor het laatst gezien op zijn bedrijfsterrein aan de Indira Gandhiweg 945 in Lelydorp. Later die dag zit hij niet aan boord van de vlucht naar Nederland waar hij in had moeten zitten.
De politie doet onderzoek naar de verdwijning van Rishi en werkt daarin samen met de autoriteiten in Suriname. Er worden meerdere scenario's onderzocht. Een daarvan is een misdrijf: de politie sluit niet uit dat Rishi om het leven is gebracht. Er zit op dit moment een verdachte vast in Suriname. Op korte termijn vertrekt een Nederlandse delegatie naar het land om daar verder onderzoek te doen, onder andere forensisch onderzoek.
Het terrein aan de Indira Gandhiweg 945 in Lelydorp, Suriname
Het terrein aan de Indira Gandhiweg 945 in Lelydorp, Suriname © Politie
Het rechercheteam wil een zo groot mogelijk publiek bereiken, mogelijk kan de Surinaamse gemeenschap in onze regio hulp bieden. De politie wil weten wie Rishi nog heeft gezien of gesproken na 18 december. Ook zijn bagage, telefoon en laptop worden nog gezocht. Wie weet waar die spullen nu zijn, of informatie heeft over wie ze in zijn of haar bezit heeft, wordt gevraagd zich te melden.
Daarnaast is er op het bedrijfsterrein van Rishi aan de Indira Gandhiweg in Lelydorp een horloge gevonden, waarvan de recherche wil weten van wie het is. Uiteraard zijn ook andere tips over de zaak welkom.
Het gevonden horloge
Het gevonden horloge © Politie

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 088-9645044
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem