Slachtoffer van moord in supermarkt is 36-jarige Antoneta

Antoneta Gjokja werd doodgestoken in de Albert Heijn
Antoneta Gjokja werd doodgestoken in de Albert Heijn © Facebook
DEN HAAG - Het slachtoffer van de steekpartij in de Albert Heijn aan de Turfmarkt in Den Haag is de 36-jarige Antoneta Gjokja. Een foto van de vrouw hangt sinds vrijdag op de etalage van de supermarkt. Ze komt uit Roemenië, maar werkte in elk geval sinds 2017 in Den Haag.
De vrouw werd afgelopen dinsdag doodgestoken aan het begin van haar werkdag, net na 7.00 uur. De 56-jarige Jamel L. werd kort daarna opgepakt. Vrijdag werd bekend dat hij kort na zijn laatste vrijlating, begin deze maand, bij de gemeente Den Haag heeft aangeklopt voor hulp. Hij werd vervolgens weggestuurd omdat hij agressief en intimiderend overkwam.
Albert Heijn heeft intern een condoleanceregister geopend voor Antoneta. 'We zijn diep getroffen door de gebeurtenis', schrijft de supermarkt daarbij. 'Met groot verdriet en diepe verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van onze zeer gewaardeerde collega van de bakkerijafdeling.' Het condoleanceregister wordt later aan de familie overhandigd.
De foto van de vrouw hangt op het raam bij de bloemenzee voor de winkel
De foto van de vrouw hangt op het raam bij de bloemenzee voor de winkel © Omroep West
Onder het condoleanceregister staan meer dan duizend reacties. 'Heel veel sterkte aan iedereen van het filiaal, aan de familie, nabestaanden, vrienden en kennissen', schrijft iemand. 'Gecondoleerd en heel veel sterkte aan familie, vrienden en collega's', schrijft een ander.
Op het hoofdkantoor en bij meerdere distributiecentra en filialen hangt de vlag van Albert Heijn halfstok. Zaterdag verschijnt in verschillende kranten een rouwadvertentie.
Bij een distributiecentrum van Albert Heijn hangt de vlag halfstok
Bij een distributiecentrum van Albert Heijn hangt de vlag halfstok © ANP