Meisje (16) gearresteerd voor gewelddadige overval op zussen (77 en 82)

Voor de woningoverval in Den Haag is een 16-jarige meisje aangehouden
Voor de woningoverval in Den Haag is een 16-jarige meisje aangehouden © Regio15
DEN HAAG - De politie heeft in Duivendrecht een meisje van 16 jaar aangehouden voor de gewelddadige overval op twee hoogbejaarde zussen uit Den Haag. De vrouwen van 77 en 82 werden met een vuurwapen bedreigd en met tiewraps vastgebonden. Het 16-jarige meisje zou hebben samengewerkt met een man. Het onderzoek naar hem loopt nog.
De twee overvallers doen zich op 19 december 2022 voor als pakketbezorgers. De twee zussen wonen samen in een bovenwoning aan de Laan van Nieuw Oost-Indië. Rond 10.45 zijn ze thuis, omdat een van hen de thuiszorg verwacht.
Er bellen twee mensen bij hen aan. Een man die op een scooter is gekomen en een vrouw in een jas van PostNL. Zij heeft een pakket bij zich, waarna een van de zussen nietsvermoedend opendoet.

Met vuurwapen en mes bedreigd

De vrouw wordt direct naar binnen geduwd en valt op de grond. In de woonkamer worden beide vrouwen met een vuurwapen en een mes bedreigd. De overvallers eisen de sleutel van de kluis, waarna de man deze leeghaalt. Ook de sieraden die de vrouwen om hun nek en vingers hebben worden meegenomen.
De vrouwen worden vervolgens met tiewraps vastgebonden en de mond van een van de vrouwen wordt afgeplakt met tape. Hierna gingen de overvallers ervandoor.

Leiding bij de overval

De beelden van het tweetal werden onder meer bij Team West getoond. Hierop kwamen meerdere tips binnen, waarna de politie vorige week een 16-jarig meisje aan kon houden in een woning in Duivendrecht. Volgens de politie leek zij de leiding te hebben bij de overval.
Afgelopen vrijdag heeft de rechter besloten dat deze verdachte twee weken langer in voorarrest blijft. Dit maakte de politie maandag bekend. Naar de andere verdachte loopt het onderzoek nog.