Man (20) loopt hersenschudding op bij mishandeling tijdens uitgaan

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
LEIDEN - Een 20-jarige man is door drie mannen mishandeld in het uitgaansleven in Leiden. Hij heeft daardoor onder andere een hersenschudding opgelopen. De drie vielen het slachtoffer aan toen hij een vriendin van hen een duw gaf. Dat deed hij omdat zij hem vanuit het niets op zijn billen sloeg.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 27 juni. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: De identiteit van de verdachten mannen is bekend, ze zijn verhoord door de politie.
Het slachtoffer is in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 januari in een discotheek aan de Lammermarkt in Leiden. Hij staat met een aantal vrienden en vriendinnen bij de kluisjes. Achter hen staat een groep van drie mannen en drie vrouwen. Een van de vrouwen slaat de 20-jarige op zijn billen, op het moment dat hij zijn veters wil strikken. Die schrikt daarvan en geeft de vrouw als reactie een duw.
Dat pikken haar vrienden kennelijk niet: ze gaan op het slachtoffer af en geven hem meerdere vuistslagen tegen zijn hoofd. Hij belandt op de grond en krijgt dan ook nog een trap in zijn gezicht. De vrienden van het slachtoffer en de vrouwen die bij de drie mannen horen, proberen de boel te sussen. Uiteindelijk lukt het om hen weg te krijgen bij de 20-jarige man.

Onveilig gevoeld

Het slachtoffer heeft schaafwonden, blauwe plekken en een hersenschudding opgelopen. Ook voelde hij zich heel onveilig tijdens de mishandeling. De politie hoopt dat iemand de drie mannen herkent. De vrouw die bij hen was en het slachtoffer op zijn billen sloeg, is onherkenbaar gemaakt. Zij wordt gezocht als getuige.