Tientallen mensen lopen mee in stille tocht voor doodgestoken Antoneta

Tranen bij de stille tocht voor Antoneta
Tranen bij de stille tocht voor Antoneta © ANP
DEN HAAG - Tientallen mensen zijn woensdagavond op de Laan van Reagan en Gorbatsjov in Den Haag begonnen aan de stille tocht om Antoneta Gjokja te herdenken. De 36-jarige vrouw werd vorige week dinsdag doodgestoken op haar werk bij de Albert Heijn aan de Turfmarkt in Den Haag. De stille tocht eindigt bij de supermarkt.
De tocht wordt georganiseerd door een ex-collega van Antoneta, wiens naam bekend is bij de redactie. 'De behoefte in het team van oud-collega's is groot voor deze tocht. We hebben het gevoel dat we geen afscheid hebben kunnen nemen', vertelde de oud-collega eerder aan Omroep West.
'Iedereen die haar een warm hart toedraagt of er gewoon behoefte aan heeft is welkom.' Het verlies van Antoneta is nog moeilijk te bevatten. 'Ze was zó lief. Iedereen die haar kent zal dat over haar zeggen. Ze stond voor iedereen klaar en was supergezellig.' Mensen die willen meelopen is gevraagd een enkele witte bloem of een kaars met deksel mee te nemen. 'Ik vond wit goed passen bij de puurheid van haar karakter.' De bloemen zullen worden achtergelaten bij de herdenkingsplek op de Turfmarkt.
De stille tocht eindigt bij de Albert Heijnwinkel waar Antoneta werd doodgestoken
De stille tocht eindigt bij de Albert Heijnwinkel waar Antoneta werd doodgestoken © Omroep West
De verdachte van de steekpartij zit voorlopig nog vast. De 56-jarige Jamel L. wordt op de dag van de dodelijke steekpartij buiten de winkel aangehouden. Hij heeft een lang crimineel verleden in Nederland, Engeland en Curaçao.