Enorme rotzooi zorgt voor drastische maatregelen: containers worden weggehaald

Kees Lugtigheid tussen de troep bij SV Nootdorp
Kees Lugtigheid tussen de troep bij SV Nootdorp © Omroep West
NOOTDORP - Op het parkeerterrein voor voetbalvereniging SV Nootdorp is het op maandagochtend al een drukte van belang. Niet met ouders die hun voetballende kinderen komen brengen en halen, maar met bestelbusjes die af en aanrijden. Bestuurders deponeren hun papier in één van de drie enorme papiercontainers die op het terrein staan. Kees Lugtigheid komt hier één keer per week om zijn bestelbusje vol papier te legen. Vanaf volgende week zal hij op zoek moeten naar een ander inzamelpunt: de containers worden weggehaald vanwege de overlast.
Op de containers zijn door de gemeente A4'tjes geplakt met de mededeling dat de containers vanwege aanhoudende overlast per 10 juli verwijderd worden. De voetbalvereniging gaat kijken of het oud papier op dezelfde plek kan worden ingezameld, maar dan zonder overlast. Tot die tijd loopt de club wel wat inkomsten mis. 'Laten we zeggen dat we er een aantal netten en een goal van kunnen kopen', zo licht bestuurslid Patrick van der Hoeven toe. 'Maar het lijkt alsof we onder zijn gegaan aan ons succes want er wordt vrij veel papier gebracht, maar helaas ook nog wat meer dingen.'
Afval naast de papiercontainers in Nootdorp
Afval naast de papiercontainers in Nootdorp © ANP
'Stoelen, tafels, het maakt niet uit, flikker maar neer en de mensen van de vereniging moeten het maar oprapen.' Als Lugtigheid geen mogelijkheden meer heeft om het karton naar een container te brengen, moet hij zelf een kartoncontainer gaan huren. 'En dat is toch jammer, want hier krijgt de vereniging er nog wat voor en mij zal het iets van 75 euro per maand extra gaan kosten.'

Dummycamera

Een textielcontainer werd al eerder weggehaald, omdat mensen via de afvalbak op het dak van de club klommen. Kinderen gingen dan bijvoorbeeld steentjes gooien en veroorzaakten daarmee overlast. Ook bleek er weleens iemand in de papiercontainer te slapen. Daarnaast liggen er naast allerhande groot vuil ook regelmatig lachgashulzen.
De club nam tig maatregelen zoals het opruimen van de bende rondom de containers en het ophangen van een nepcamera. 'Mensen lachen om de dummycamera die we op hebben gehangen', laat Maik Snaaijer namens SV Nootdorp weten. In verband met de privacy mogen ze geen functionerende camera ophangen. 'En nu zijn we het zat', zegt Snaaijer. 'Het is een hoofdpijndossier', valt van der Hoeven zijn clubgenoot bij. 'En dan kun je een pilletje nemen of je kunt het oplossen.' Daarom worden de containers op 10 juli weggehaald. 'In de periode daarna gaan we dan kijken hoe we dit op kunnen lossen', besluit van der Hoeven.