Inbrekers rammen deur open en stelen voor duizenden euro's aan sigaretten

De deur is open geramd met een scooter
De deur is open geramd met een scooter © Politie
ZOETERMEER - Door met een scooter de deur open te rammen, is het vijf mannen gelukt om midden in de nacht binnen te komen bij een tabakswinkel in Zoetermeer. Ze hebben een groot aantal pakjes sigaretten gestolen. De vijf zijn vastgelegd op camerabeelden en ook hun scooters zijn daarop te zien.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 4 juli. Meer zaken zijn hier te vinden.
De inbraak vindt plaats in de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 juni bij Cigo aan het Schepenenveld in de wijk Palenstein. Rond 3.45 uur komen de inbrekers op twee scooters aanrijden. In eerste instantie proberen ze de deur open te krijgen met behulp van koevoeten, maar dit lukt niet.
Vervolgens rijdt een van de mannen met zijn scooter een aantal keer tegen de deuren aan. Na een paar pogingen vliegen die open en kunnen vier mannen aan de slag. Ze stoppen twee matrashoezen vol met pakjes sigaretten en slaan daarmee op de vlucht. Ze scheuren op de scooters weg richting het Rakkersveld.
Bekijk hier hoe de inbrekers te werk gaan:
Grote hoeveelheid sigaretten gestolen door vijf inbrekers - Team West
De inbrekers rijden op een geel met zwarte Piaggio Gilera Runner en een rode BMW C600/650 Sport motorscooter, allebei zonder kentekenplaten. Mogelijk herkent iemand ze in combinatie met die voertuigen. Het zou ook kunnen dat ze na 20 juni pakjes sigaretten te koop hebben aangeboden.
De vijf mannen hebben zich goed vermomd, maar er zijn wel een aantal opvallende dingen aan hun kleding te zien. Verdachte 1 rijdt de deur eruit. Hij draagt een zwarte helm van het merk Boxer zijn witte sneakers zijn van het merk Dsquared2.
Verdachte 2 draagt een lichtkleurige capuchon en iets wits voor zijn gezicht. Verder heeft hij een zwarte broek van Adidas, sneakers vermoedelijk van het merk Yeezy Boost en handschoenen van het merk Fox.
De derde man is helemaal in het zwart gekleed. Er is alleen ene dunne witte streep op zijn zwarte schoenen te zien.
Verdachte 4 heeft een zwart met grijze jas aan en draagt zwarte sneakers met een witte zool en een witte streep bij de veters.
De laatste man draagt een jas van The North Face, een broek van het merk Nike en zwarte lichtglanzende sneakers van vermoedelijk het merk Dsquared2. Zijn jas is gescheurd boven zijn rechter elleboog.

Herkent u iemand?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem