Meisjes van 13, 14 en 15 opgepakt voor mishandelingen, afpersing en diefstal

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
ZOETERMEER - Vijf minderjarige meisjes zijn deze week aangehouden omdat ze worden verdacht van mishandelingen, openlijke geweldplegingen, een diefstal met geweldpleging en afpersing in Zoetermeer. Ze zouden daarnaast betrokken zijn geweest bij een mishandeling in een horecagelegenheid aan het Stadhuisplein.
Bij die mishandeling raakte in juni een 13-jarig meisje gewond. De politie deed vervolgens onderzoek, daaruit bleek dat meerdere minderjarigen betrokken waren geweest bij meerdere geweldsincidenten. Mogelijk volgen er nog meer aanhoudingen.
Het gaat om een meisje van 15, twee meisjes van 14, een meisje van 13 jaar uit Zoetermeer en een meisje van 14 jaar uit Delft. Drie van de verdachten, de drie 14-jarigen, zitten nog vast en worden vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. De andere twee zijn op vrije voeten.

Mogelijk bij meer incidenten betrokken

Volgens de politie kan het zijn dat de meisjes bij nog meer incidenten betrokken zijn geweest. De politie vraagt dan ook aan mensen om contact op te nemen wanneer zij iemand kennen die de afgelopen tijd slachtoffer is geworden van geweld in Zoetermeer, of het zelf hebben meegemaakt.