Weer explosie in Den Haag, woning flink beschadigd

Bij de explosie sneuvelde de ruit van de woning
Bij de explosie sneuvelde de ruit van de woning © Regio15
DEN HAAG - In de Genemuidenstraat in Den Haag heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een explosie plaatsgevonden bij een portiekwoning. Het is de derde explosie in de Hofstad in één week tijd.
Rond 2.30 uur werden omwonenden in de wijk Morgenstond in Escamp wakker van een enorme knal. Bij het afgaan van het explosief is een keukenraam gesneuveld en ook de kozijnen van de woning raakten beschadigd. De bewoner van de woning lag op dat moment in bed.
De bewoner is door het ambulancepersoneel gecontroleerd, maar kwam er uiteindelijk met de schrik vanaf. De politie heeft de omgeving van de explosie afgezet en doet onderzoek. Er is nog niemand aangehouden.
Rechercheurs van de forensische opsporing doen onderzoek:
Ruiten gesprongen bij explosie
De afgelopen week is het vaker onrustig geweest in Den Haag. In de nacht van maandag op dinsdag was er ook al een explosie bij een café in het Zeeheldenkwartier en bij een pizzeria in de Weimarstraat.
Bij die tweede ontstond zelfs brand. De politie heeft ook voor die ontploffingen nog geen verdachten aangehouden. Naar beide incidenten wordt een los onderzoek verricht.