Drie zwaargewonden bij steekpartij in centrum van Leiden

De steekpartij vond plaats aan de Oude Rijn
De steekpartij vond plaats aan de Oude Rijn © Regio15
LEIDEN - Aan de Oude Rijn in het centrum van Leiden heeft vrijdagochtend een steekpartij plaatsgevonden. Daarbij is een 66-jarige man uit Leiden overleden. Twee anderen raakten gewond, van wie één ernstig. Meerdere ambulances en twee traumahelikopters zijn opgeroepen. Ook zijn leden van het arrestatieteam aanwezig. Boven de stad cirkelde een politiehelikopter.
De dader is nog voortvluchtig. Het gaat volgens de politie om een man met een licht getinte huidskleur, kort haar en een baardje. Hij draagt een donkerblauwe trui en een donkere broek en is gewond aan zijn hoofd. Mensen die de man zien worden opgeroepen hem niet zelf te benaderen, maar 112 te bellen.
Een van de slachtoffers wordt naar een ambulance gebracht:
Zwaargewonden bij steekpartij Leiden
De steekpartij vond rond 9.30 uur plaats in het Diaconaal Centrum De Bakkerij. In die kerkelijke instelling zijn verschillende hulporganisaties gevestigd. Volgens Bert Verweij, de voorzitter van het centrum, zijn de slachtoffers medewerkers die in het pand aanwezig waren. Het gaat om een betaalde medewerker, een vrijwilliger en iemand die er werkt namens een andere organisatie die een ruimte in het pand huurt.
Verweij maakt zich zorgen over de toestand van de slachtoffers. 'De berichten zijn niet gunstig', laat hij weten. Verder kan hij niet ingaan op wat er is gebeurd en hoe de situatie op dit moment is. 'De politie heeft van het pand nu een plaats delict gemaakt.' Over een motief is nog niets duidelijk, meldt een woordvoerder. De straat is afgezet en de politie doet uitgebreid onderzoek.
De straat is afgezet voor onderzoek
De straat is afgezet voor onderzoek © Omroep West
Meer over de dodelijke steekpartij in Leiden lees je in ons dossier.