Gehandicapte jongen die gedwongen moest verhuizen mag toch in Den Haag blijven

De familie met zoon Redwan (derde van links)
De familie met zoon Redwan (derde van links) © privé
DEN HAAG - De gehandicapte Redwan Martens mag toch in Den Haag blijven wonen. De 16-jarige jongen zou eigenlijk worden overgeplaatst naar een zorgcomplex in Zevenhuizen, maar na verzet van de ouders heeft de zorgorganisatie het besluit teruggedraaid. 'We zijn verschrikkelijk blij', reageert zijn vader Ismail Martens.
De ouders van Redwan waren wanhopig toen ze in mei de media opzochten. Hun zoon heeft autisme met een beperking en woont in een zorgcomplex op de Beresteinlaan in Den Haag. Omdat dit pand is verouderd en binnenkort wordt gesloten, moet Redwan naar een andere plek.
Zorgorganisatie Middin zag geen andere oplossing dan overplaatsing naar Zevenhuizen. Die beslissing was tegen het zere been van Redwans ouders. 'Zevenhuizen is veel te ver. We hebben geen eigen vervoer en mijn vrouw is lichamelijk beperkt', zegt vader Ismail.
Redwan wandelt met zijn moeder naast haar scootmobiel
Redwan wandelt met zijn moeder naast haar scootmobiel © Privé
Na berichtgeving van onder meer Omroep West en bemoeienis in de politiek, is Middin nu toch overstag. Redwan verhuist begin augustus naar een tijdelijke plek op Kijkduin. Daarna gaat hij naar een locatie aan de Monsterseweg. 'We wilden zelf ook niets liever dan het oplossen, maar we hadden meer tijd nodig', zegt een woordvoerder van Middin. 'Gelukkig hebben we het toch nog kunnen oplossen.'
Daar zijn de ouders van Redwan erg blij mee. 'Dit betekent dat we hem nog steeds kunnen opzoeken en ook sneller kunnen ophalen om iets te doen.'

Toch naar Zevenhuizen

Ook een ander ouderpaar van een gehandicapt kind maakte zich zorgen over een overplaatsing uit Den Haag. Dit gezin heeft uiteindelijk zelf besloten om toch naar Zevenhuizen te gaan.