Steekpartij in ziekenhuis heeft 'enorme impact': 'Moedig gehandeld'

© Regio15
DELFT - De steekpartij in het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft heeft 'enorme impact'. 'Niet alleen op het directe slachtoffer, maar ook op onze medewerkers die er ooggetuige van waren', zegt voorzitter Carina Hilders van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis. Woensdagavond werd een bezoeker neergestoken in het ziekenhuis.
De bezoeker raakte gewond en is in het ziekenhuis behandeld. Het slachtoffer is buiten levensgevaar. 'Medewerkers hebben direct gehandeld op een moedige manier, maar zijn natuurlijk enorm aangeslagen', zegt Hilders. 'We hebben hen direct opgevangen en zij worden begeleid door slachtofferhulp.'
De verdachte - een 30-jarige Nootdorper - vluchtte na de steekpartij weg in een busje. In zijn vluchtpoging veroorzaakte hij meerdere ongelukken. Hij ramde zeven auto's en kon uiteindelijk op de Prinses Beatrixlaan in Rijswijk worden opgepakt. Een aantal bestuurders van de geraakte auto's is in de ambulance behandeld.

Veel mensen getuige

Over de toedracht van het steekincident dat rond 18.30 uur plaatsvond, is nog niets bekend. Volgens de politie zijn veel mensen getuige geweest van het voorval en is de impact op omstanders en betrokkenen groot.