VIDEO | Zware explosie vastgelegd met camera, veel schade aan huis

LEIDERDORP - In de Hoofdstraat in Leiderdorp is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest bij een huis. Rond 0.30 uur schrokken buurtbewoners wakker van een harde knal. Dat meldt de politie, die uitgaat van brandstichting. 'We waren aan het slapen en hoorden dat er iets tegen de voordeur werd gegooid', vertelt de bewoner van het huis.
Door de explosie heeft de voordeur vlam gevat en raakte het huis zwaar beschadigd. Op foto's is te zien dat de voortuin van het huis was afgezet met linten. Het kozijn van de voordeur ziet er zwartgeblakerd uit en er zit roet op de bakstenen boven de deur.
De bewoners schrokken wakker. 'De buren hebben nog iemand op een scooter zien wegrijden. Ik heb geen idee waar dit vandaan komt. We hebben met niemand ruzie en ook geen schulden', zegt de bewoner. De politie heeft onderzoek gedaan naar de brandstichting met explosie. De verdachten zouden zijn gevlucht op een scooter of twee scooters.

Vlammen, twee flitsen en een harde klap

Ook andere mensen in de straat schrokken wakker van de harde knal. 'We wonen hier sinds 1985 en het is hier een rustig straatje', zegt een overbuurman. 'Het is wel even schrikken. Ik hoorde na de knal mensen buiten en toen ik naar buiten keek, zag ik de buren buiten staan.'
De politie roept getuigen op zich te melden.