Breiende Cobie gaat zonder breiende tweelingzus verder

Cobie leeft en breit dapper door na overlijden zus
Cobie leeft en breit dapper door na overlijden zus
DEN HAAG - Was de breiende tweeling jarenlang te zien op TV West, nu moet Cobie door als breiende eenling na het overlijden van haar zus Nettie. Nettie Dikshoorn overleed afgelopen december op 89-jarige leeftijd en liet haar tweeling zus achter. Een hard gelag voor Cobie die het leven toch weer oppakt en nog steeds breit.
In haar woning in Den Haag is nog altijd een breiwerk te vinden. 'Maar één steek recht, één steek averecht is een stuk minder leuk in je eentje', vertelt Cobie Neeleman. In het TV-West programma TISWAT becommentarieerden de zussen jarenlang het leven in de breedste zin van het woord. Dat ging gepaard met veel humor en was vaak hilarisch.
Cobie geeft ronduit toe: 'Als ik 's morgens wakker word, vind ik er vaak niks aan. Maar ik moet niet teveel aan mijn zus denken, ik moet doorgaan met leven, anders is het voor de mensen om me heen ook niet leuk'.
Coby en Nettie vieren hun verjaardag in één van de uitzending van TISWAT
Coby en Nettie vieren hun verjaardag in één van de uitzending van TISWAT
En dat doet ze dan ook dapper. Ze gaat naar de breiclub, ze zingt eens in de week in het koor, gaat uiteten, ontvangt mensen thuis en gaat op bezoek. 'Ik geniet van het mensen ontmoeten', zegt ze met een stralende lach.
Van breiende tweeling naar breiende eenling
Toch is het antwoord op de vraag 'wat zou Nettie zeggen als ze je hier zo ziet' snel gevonden: 'Kom maar gauw naar me toe.' Alweer gevolgd door de bekende Dikshoornlach.