Groot alarm geslagen om brand in verffabriek op industrieterrein

Het aanzicht van de brand vanaf de snelweg
Het aanzicht van de brand vanaf de snelweg © District8
MOORDRECHT - Bij een verffabriek op een industrieterrein in Moordrecht is woensdag rond het middaguur brand uitgebroken. Vlammen sloegen uit een pand van CP Powdercoating aan de Noordbaan en in de wijde omgeving waren zwarte rookwolken te zien. 'Het ging heel snel', vertelt een ooggetuige.
Deze medewerker van een naastgelegen bedrijf beschrijft hoe het vuur om zich heen greep: 'Het was een klein rookwolkje wat er eerst uitkwam. Het ging binnen een paar seconden naar lichterlaaie. Het ging heel snel. Er was een hele grote rookontwikkeling maar gelukkig was de wind de andere kant op dus wij konden hier blijven.'
De glazen gevel van het gebouw is gesneuveld en ligt op de grond. Tijdens het ontstaan van de brand waren drie medewerkers in het bedrijf aanwezig. Zij hebben het pand veilig kunnen verlaten en zijn verder niet gewond, meldt de brandweer.
De schade aan de gevel van het uitgebrande bedrijf
De schade aan de gevel van het uitgebrande bedrijf © MediaTV
Twee uur na het uitbreken van de brand is het sein brand meester gegeven door de brandweer. De rook was te zien in onder meer Moordrecht, Gouda, Waddinxveen, Boskoop en vanaf snelwegen A12 en A20.
Omdat de brand woedde in een verffabriek is de brandweer met extra materieel uitgerukt. Onder andere uit Moordrecht, Gouda, Waddinxveen, Boskoop Alphen aan den Rijn en Ouderkerk aan den IJssel kwamen wagens en mensen ter plaatse om het vuur te bestrijden